6 trucuri care te ajută să-ţi reîncarci bateriile

1 73398 original jpg jpeg

Te-ai luptat cu oboseala toată ziua la locul de muncă? Cele mai bune metode de a combate starea de somnolenţă este apelarea la cafea sau zahăr pentru a ridica nivelul de energie. Dar, înainte, încearcă unele trucuri sănătoase pentru combaterea oboselii.

Din fericire,există multe modalităţi mai bune de a obţine un mic impuls. Acestea sunt trucurile la care poţi apela pe parcursul zilei atunci când eşti obosită fără a fi necesare obiceiurile nesănătoase.

Iată care sunt trucurile care te ajută să-ţi reîncarci bateriile:Ridică-te şi plimbă-te

Dacă stai la birou sau spaţiul este prea mic,atunci trebuie să te ridici mai des şi să-ţi mişti braţele şi picioarele. Acest lucru permite stimularea fluxului de energie din corp. Sau,ieşi aşa să iei aer proaspăt şi să te bucuri de soare,lucru care te ajută să treci peste oboseală.

Stimulează creierul

În cazul în care nu te poţi deplasa,atunci stimulează creierul. Să faci un puzzle sau un Sudoku poate fi răspunsul la problema ta. De asemenea,să desenezi ceva te poate ajuta să menţii activitatea creierului activă.

Citeşte şi:Plante care alungă oboseala

Miroase/mănâncă o lămâie

Ştiaţi că,mirosul de lămâie este foarte util pentru revitalizarea şi stimularea creierului? Bea dimineaţa un ceai de lămâie sau mănâncă o felie de lămâie. De fapt,mirosul caracteristic citricilor activează creierul şi luptă cu starea de somnolenţă.

Bea apă rece

Lasă cafeaua pentru mai târziu şi bea un pahar cu apă rece,care te ajută să te trezeşti şi să hidratezi organismul. Acesta lucru oferă un plus de energie. De asemenea,spală-te pe faţă cu apă rece. O altă opţiune este să freci încheietura mâinii cu un cub de gheaţă.

Mănâncă o bomboane de mentă

La fel ca şi lămâia,menta are un parfum de stimulare,care ajută în lupta cu oboseala. Poţi încerca,de asemenea,guma de mestecat sau spală-te pe mâini cu săpun de mentă,cu care vei obţine acelaşi efect.

Citeşte şi:Oboseala cronică:cum te tratezi singură

Ascultă muzică optimistă

Muzica energică te poate trezi. Aşadar,pune căştile pe urechi şi creşte volumul pentru melodia optimistă preferată. De asemenea,poţi începe să fredonezi. Acest lucru creşte nivelul de energie.

Credit foto:steptohealth.com