7 obiceiuri bune pentru o sănătate de fier

1 71730 original jpg jpeg

Unele mici probleme de sănătate sau dificultăţi cu care te confrunţi zi de zi pot fi combătute fără medicamente, cu ajutorul câtorva obiceiuri sănătoase. Iată cam care sunt acestea!

Un auz mai bun

Dacă te afli într-un loc zgomotos şi-ţi este greu să ţii ritmul cu partenerul tău de conversaţie,atunci ar trebui să ai grijă ca urechea dreaptă să fie îndreptată către vorbitor. Urechea dreaptă poate capta mai bine sunetele ritmate ale unei discuţii şi astfel nu vei mai fi nevoită să-l întrerupi mereu pe cel cu care vorbeşti,rugându-l să repete ce a spus. În ceea ce priveşte sunetele muzicale,urechea stângă este cea care poate recepţina notele.

Citeşte şi:

Obiceiuri alimentare care te ajută să slăbeşti

4 obiceiuri rele pentru sănătatea ta

Calmarea nervilor

Stilul de viaţă modern este destul de stresant şi-ţi poate pune des nervii la încercare. Dacă vrei să te calmezi,fără să recurgi la medicamente poţi încerca următorul truc. Trage aer în piept şi ţine-ţi respiraţia,după care stropeşte-te pe faţă cu apă cât mai rece. Astfel organismul va crede că este scufundat în apă,iar oxigenul va fi folosit uniform,ceea ce va oferi o senzaţie de relaxare.

Depăşeşte durerea

Nu suporţi acele şi de fiecare dată când mergi la analize simţi că ţi se taie picioarele? Ei bine,există o soluţie împotriva durerii cauzată de ace. Tot ce trebuie să faci este să tuşeşti exact în momentul în care acul intră în piele,gest care va inhiba durerea.

Înghite uşor pilule mari

Trebuie să iei pastile de mari dimensiuni sau vrei să iei mai multe medicamente odată? Pentru a le înghiţi mai uşor şi să scapi de senzaţia că ţi-au rămas în gât este bine să iei pastilele cu o gură mare de apă. Însă,în loc să daci capul pe spate,apleacă-te puţin în faţă şi astfel pilele vor pluti. Dă capul pe spate şi înghite.

Remediu pentru nasul înfundat

Fie că eşti răcită sau ai sinusurile înfundate,nu trebuie să recurgi de fiecare dată la tot felul de picături pentru a desfunda căile nazale. Poţi să presezi cu limba cerul gurii cât poţi de tare şi să te apeşi cu degetele între sprâncene. Fă acest exerciţiu timp de minim 30 de secunde şi vei simţi diferenţa.

Cum previi refluxul gastric

Te-ai bucurat de o masă copioasă sau una mai picantă şi-ţi este frică că refluxul gastric îţi va tulbura somnul? Pentru a avea o noapte liniştită este bine să te culci pe partea stângă,deoarece astfel stomacul şi esofagul vor fi mai bine conectate. Dacă dormi pe dreapta stomacul va fi mai sus decât esofagul,fapt ce va creşte probabilitatea de a avea reflux gastric.

Alungă ameţelile

Te-ai ridicat brusc şi ai ameţit? Pentru ca încăpărea să nu se mai învârtă este indicat să pui ambele mâini pe un obiect solid şi stabil. Nervii din palmă sunt mai sensibili la atingere şi astfel îţi vei recăpăta mai repede echilibrul.