8 motive pentru care lămâia verde este un superaliment

1 73124 original jpg jpeg

Lămâia verde sau lime-ul este ruda mai mică şi mai acrişoară a lămâii clasice. Pe numele său oficial Citrus Aurantifolia, lămâia verde este originară din zona Orientului Mijlociu.

Fructul a fost introdus în Europa de Sud şi Africa de Nord în secolul al XI-lea de către negustorii arabi,ajungând apoi şi în restul Europei,adus de către cruciaţi din Palestina. Coloniştii au adus lămâia verde în Lumea Nouă,iar începând cu secolul al XVI-lea,lămâiul a devenit una din principalele culturi ale Floridei.

Deşi adesea o folosim doar la prepararea cocktailurilor sau a limonadelor,lime-ul este o parte importantă a bucătăriei mexicane şi caraibiene,fiind folosită pentru prepararea sosului guacamole,a aperitivelor din peşte crud,dar şi a numeroaselor deserturi. Lămâia verde poate fi uşor introdusă în dieta noastră,o folosim pentru a frăgezi carnea înainte de a o pune la grătar (merge de minune alături de peşte şi pui),în diverse sosuri,dressinguri şi supe. Dintre beneficiile lămâii verzi enumerăm:

1. Sucul acesteia are un puternic efect alcalinizant. Alcalinizarea este foarte importantă pentru organism deoarece într-un mediu alcalin fungii şi bacteriile nu pot supravieţui. Includerea alimentelor alcaline în dietă ajută la eficientizarea digestiei şi sprijină absorbţia nutrienţilor.

2. Are un puternic efect antioxidant şi sprijină detoxifierea. Lămâia are în compoziţie flavonoizi,precum kaempferol,care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar şi să scăpăm de toxinele acumulate în organism.

Vezi ce alte beneficii are lămâia verde asupra sănătăţii AICI.