Adoptă un stil de viaţă sănătos pentru a te feri de gripă!

1 66841 original jpg jpeg

Ştii deja că, din păcate, nimic nu te poate feri complet de gripă. Totuşi, poţi adopta un stil de viaţă sănătos, fără prea mare efort, ceea ce te va ajuta să ţii la distanţă viruşii.

Nu există nicio metodă care să îţi garanteze 100% că vei scăpa de gripă în perioada friguroasă,nici măcar vaccinul antigripal,deoarece există o serie de factori care pot influenţa instalarea viruşilor în organism. Cu toate acestea,există multe obiceiuri sănătoase pe care oricine şi le poate însuşi pentru a evita gripa. Sigur că asta nu înseamnă că te vei închide într-un glob de sticlă sau că vei sta încuiată în casă până la venirea primăverii.

Sfaturile următoare reprezintă moduri utile de viaţă,care vor creşte imunitatea.

Ai grijă ca mâinile tale să fie mereu curate!

Spală-te pe mâinicât de des posibil. Gândeşte-te că te foloseşti de ele pentru a face aproape orice. De la gătit la curăţenie,mâinile tale ating de multe ori obiecte pe care le-au atins alte câteva sute de oameni înaintea ta,de exemplu căruciorul de la hypermarket. Dacă nu ai condiţii să te speli pe mâini,foloseşte un igienizant spray sau gel pentru a scăpa de bacterii. De asemenea,evită să te freci la ochi şi să duci mâna la nas sau la gură. Germenii se răspândesc rapid atunci când o persoană atinge ceva contaminat. Apoi,ajungi să te îmbolnăveşti pentru că i-ai ajutat să ajungă în organism atunci când ţi-ai atins nasul,ochii sau gura.

Dezinfectează cât mai des camera de zi

E adevărat că este un efort destul de mare să cureţi şi să igienizezi zilnic camera de zi,biroul sau locul în care dormi. Cu toate astea,ca şi mâinile tale,obiectele cu care intri des în contact sunt frecvent atinse şi pot adăposti germeni care te pot îmbolnăvi. În cazul în care casa ta nu este în mod corespunzător dezinfectată,regulat,există riscul ca tu şi ceilalţi membri ai familiei să răspândiţi gripa de la unul la altul.

Ai grijă de tine!

Probabil deja ştii că somnul este esenţialpentru funcţionare în parametri optimi a organismului. La fel de importante sunt şi activităţile fizice,gestionarea stresului şi a anxietăţii,adoptarea unui  regim alimentar echilibrat şi sănătos şi hidratarea corectă a organismului. Fiind o persoană sănătoasă,vei împiedica viruşii să-ţi invadeze corpul şi să te îmbolnăvească. De altfel,chiar dacă vei răci,vei vedea că asta nu te va afecta la fel de mult ca atunci când organismul este deja slăbit.