Alimente care încetinesc metabolismul

grasime abdominala jpeg

Ţii dietă însă kilogramele refuză cu încăpăţănare să dispară. Este posibil să consumi anumite preparate care-ţi sabotează dieta! Află care sunt alimentele care încetinesc metabolismul!

De multe ori sunt considerate alimente sănătoase,însă dacă apelezi la cele din comerţ,calitatea lor nutriţională este mult diminuată.

Sucul de fructe este bogat în zahăr

Contrar aşteptărilor,nu grăsimile sunt cele care duc la acumularea kilogramelorîn plus,ci zahărul. Chiar dacă pe ambalaj se susţine că sucul are pulpă de fructe într-o proporţie importantă şi nu are adaos de zahăr,puţine sunt sucurile care respectă această regulă. De obicei,zahărul capătă o altă denumire pe etichetă pentru a ascunde prezenţa lui.Un pahar de 250 de ml de suc de fructe poate conţine şi 30 de grame de zahăr,restul fiind apă,coloranţi alimentari şi arome.

Cu ce-l poţi înlocui?Cu limonadă preparată în casă din suc de lămâie,apă şi extract de stevia.

Cerealele integrale,adevărate bombe calorice

Nu toate ambalajele care conţin sintagma cereale integrale,ascund şi acest tip de cereale. Cele mai multe conţin zahăr şi gluten în proporţii ridicate. Acestea cauzează inflamaţii şi-ţi încetinesc metabolismul.

Cu ce le poţi înlocui?Optează pentru fulgi de ovăz,aceştia fiind bogaţi în fibre solubile,care-ţi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată. În acelaşi timp,este suprimată şi pofta de dulce.

Untul de arahide poate cauza probleme cu guta

Întradevăr,untul de arahide este extrem de gustos,însă îţi poate distruge sănătatea. Arahidele cresc în apropierea solului şi de multe ori sunt depozitate în silozuri,ceea ce favorizează apariţia unei ciuperci numită aflatoxină. Deşi arahidele sunt bogate în Omega 6,în cantitate ridicată,aflatoxina cauzează inflamaţii,cauzând gută.

Cu untul de migdale. Migdalele sunt bogate într-un amino-acid numit l-arginină,care ajută la creşterea masei musculare şi la accelerarea metabolismului. Limitează-te la o lingură de unt de migdale pe zi în combinaţie cu mere sau cu batoane de ţelină.