Alimente care îţi protejează ficatul

1 69875 original jpg jpeg

Nu ai nevoie de suplimente pentru a curăţa şi a detoxifia ficatul. Simplul act de a consuma anumite alimente este suficient pentru sănătatea ficatului tău. Ai nevoie de fapt de substanţe nutritive pentru a susţine procesul de curăţare pe care corpul tău îl face în mod natural.

Următoarele sfaturi pot ajuta la detoxifierea naturală a ficatului şi a altor organe care ar putea fi suprasolicitate de dieta ta obişnuită.

Introdu nucile în alimentaţie

Toate nucile sunt pline de aminoacizi şi nu conţin zahăr. În plus,acestea sunt bogate în L-arginina şi glutation,care pot ajuta la aliminarea toxinelor din organism şi la oxigenarea sângelui

Ocoleşte alcoolul şi fructoza

Fructoza este foarte dăunătoare pentru ficat,acţionând cam în acelaşi mod în care o face şi consumul de alcool. Aceasta este transformată în grăsime,care este stocată în ficat şi în alte ţesuturi,ca şi grăsime corporală. În cazul în care consumi fructoză în exces,acest lucru poate duce la boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD). Atunci când organul devine disfuncţional,pierzi centrul de putere al metabolismului.

Consumă grapefruit

Acest fruct roşu sau alb este bogat în vitamina C şi în antioxidanţi,care sunt excelenţi pentru curăţarea organelor. Una dintre cele mai bune flavonoide din grapefruit,naringenină,conţine un compus care face ca ficatulul să ardă din grăsime,mai degrabă decât să o stocheze. De ce nu ai bea un suc de grapefruit?

Împrieteneşte-te cu ceapa şi usturoiul

Alimentele bogate în compuşi cu sulf conţin unul dintre tipurile primare de molecule care ajută la eliminarea unei game largi de toxine. Produse precum ceapa,usturoiul şi gălbenuşurile de ou se încadrează în această categorie. Usturoiul conţine alicină şi seleniu,care s-au dovedit a ajuta la protejarea ficatului de suprasarcina de toxine. Cel mai bine ar fi să cumperi usturoi românesc,bio,şi ouă ecologice.

Bea ceai verde

Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante şi este bogat în catechins-un tip de antioxidant din plante,care este cunoscut ca fiind un element care elimină acumularea de grăsime şi care promovează funcţia hepatică adecvată. De asemenea,protejează împotriva toxinelor care pot provoca leziuni hepatice grave.

Condimentele nu trebuie să lipsească

Turmericul este extrem de popular. Toată lumea vrea acest condiment după ce studiile au dovedit o mare parte din proprietăţile sale benefice. Este demonstrat că protejează ficatul împotriva deteriorării toxice şi chiar ajută la regenerarea celulelor hepatice afectate. Turmericul stimulează producţia de bilă,care este benefică pentru cei care au probleme ale vezicii biliare.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg