Alimente care previn cancerul de sân

1 70634 original jpg jpeg

Cancerul de sân se situează pe a doua poziţie în ceea ce priveşte cauza mortalităţii în România, prima fiind bolile cardiovasculare. Află ce alimente previn aparitia cancerului de sân!

Există câteva alimente,despre care specialiştii spun că pot preveni răspândirea cancerului de sân,odată ce a fost diagnosticat. Mai jos va aratam acele alimente care previn cancerul de sân:

Afinele previn cancerul de san

Potrivit unui studiu recent,fitochimicalele din afine opresc creşterea şi răspândirea cancerului de sân,dacă acesta este diagnosticat în stadiu incipient.

Vin roşu

Consumat cu moderaţie,vinul roşu poate reduce riscul de cancer mamar,potrivit oamenilor de ştiinţă. Cu toate acestea,consumul a peste două bauturi alcoolice pe zi poate creşte riscul apariţiei cancerului de sân,de aceea este foarte important să bei cu măsură.

Mai mult,specialiştii spun că vinul roşu poate reduce semnificativ efectele radiaţiilor la femeile care urmează radioterapie pentru cancer. Un studiu recent arată că resveratrolul din vinul roşu face ca celulele canceroase să fie mai sensibile la radioterapie,protejând în acelaşi timp celulele sănătoase de efectele secundare ale radioterapiei.

Varză de Bruxelles ajuta la prevenirea cancerului de san

Aceasta,împreună cu toate celelalte legume crucifere contin fitochimicale care luptă împotriva cancerului. De aceea,specialiştii recomandă femeilor cu această afecţiune să consume legume crucifere.

Suc de rodie

Potrivit unui studiu realizat în Israel,sucul de rodie distruge celulele cancerului de sân,apărându-le pe cele sănătoase. Mai mult,sucul de rodie poate,de asemenea,preveni ca noi celule canceroase să se formeze.

Ceai verde

Studiile arată că dacă femeile care au deja această afecţiune consumă ceai verde,se reduce riscul ca această boală să se răspândească. Acest lucru se datorează unui compus din ceaiul verde numit EGCG.

Algele previn aparitia cancerului de san

Un studiu efectuat de Universtatea Berkeley din California arată că alegele au fitoestrogeni,clorofilină şi acizi graşi care pot ajuta la prevenirea canceruluide sân. În plus,algele mai au în compoziţie şi fucoidan,substanţă despre care oamenii de ştiinţă spun că induce apoptoza (moartea celulară) a celulelor canceroase.

Anghinare

Cercetări recente arată că extractul de frunze de anghinare distruge celulele canceroase şi împiedică înmulţirea acestora în multe tipuri de cancer,inclusiv cel de sân.