Alimente care te ajută să dormi mai bine

1 70340 original jpg jpeg

Este important să dormim, deoarece astfel suntem sănătoşi fizic şi emoţional. Dacă ne odihnim mai bine, ne simţim mai energice, ceea ce este necesar pentru a rezista întreaga zi. Cu toate acestea, câteodată suntem în imposibilitatea de a dormi, deoarece nu reuşim.

Insomnia este foarte prezentă astăzi,problemele zilnice,utilizarea tehnologiei şi stresul,au dus la modificarea somnului în diferite moduri. În altă ordine de idei,pentru a obţine un somn de calitate,este foarte important să organizăm un program de somn. Specialiştii recomandă eliminarea oricărui dispozitiv tehnologic din cameră,care poate modifica somnul,dar şi o dietă sănătoasă,prin evitarea consumului de alimente iritante înainte de a merge la culcare.Multe studii au arătat că o dietă sănătoasă este cheia pentru a reuşi să dormim şi pentru a preveni apariţia problemelor cum este insomnia. Aceleaşi studii au arătat că unele alimente te ajută să dormi mai bine,deoarece au proprietăţi care acţionează asupra sistemului nervos şi stimulează eliberarea de substanţe chimice,cum sunt melatonina şi serotonina,care sunt legate de relaxare şi o mai bună calitate a somnului.

Alimentele care te ajută să dormi mai bine: Ovăzul

Chiar dacă ovăzul este recomandat pentru micul dejun,poate fi consumat şi mai târziu,la cină. Acesta este hrănitor şi sănătos pentru sistemul cardiovascular,şi în plus,este benefic pentru cei care suferă de diabet. Consumat înainte de a merge la culcare ajută la relaxarea corpului,deoarece stimulează producţia de melatonină.

Migdalele

Dacă consumi câteva migdale înainte de a te culca,o să dormi mai liniştită,fără să te trezeşti noaptea. Acest lucru se datorează faptului că migdalele conţin triptofan şi magneziu,două substanţe capabile să te inducă în somn.

Mierea

Adăugarea de miere,în lapte sau ceai poate fi foarte utilă în obţinerea unui somn mai bun. Mierea conţine glucoză,care îi spune creierului să reducă orexina,o substanţă care este direct legată de insomnie.

Pâine din cereale integrale

Pâinea din cereale integrale are vitaminele B1 şi B6. Combin-o cu miere de albine,astfel încât să contribuie la stimularea triptofanului spre creier,unde se va transforma în serotonină şi va îmbunătăţi calitatea somnului.

Ceaiul de plante

Să bei ceai de plante înainte de a te culca ajută la obţinerea unui somn odihnitor. Poate fi ceai de muşeţel,lavandă sau tei cu puţin suc de lămâie. Acesta are proprietăţi relaxante şi sedative care ajută organismul să se odihnească mai bine.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră poate fi consumată în timpul zilei,dar şi noaptea. Acest aliment delicios,care îţi place atât de mult poate ajuta la îmbunătăţirea somnului,deoarece stimulează producerea de serotonină,hormonul care relaxează mintea şi corpul.

Laptele cald

Cu siguranţă ai băut o ceaşcă de lapte cald înainte de a te culca,măcar o dată. Este delicios şi te ajută să dormi mai bine datorită conţinutului de triptofan,care este un aminoacid esenţial în producerea de melatonină şi serotonină,neurotransmiţători care participă la ciclul de somn.

  Carnea de pui    

Puiul este un alt aliment cu un conţinut de aminoacizi,cum este triptofanul. Pentru a stimula efectele sale,se recomandă să fie mâncat împreună cu o felie de pâine din cereale integrale după-amiaza.

Credit foto:www.steptohealth.com