Alimente care ţin la distanţă bolilele de inimă

1 73213 original jpg jpeg

Există câteva superalimente care, potrivit specialiştilor, ţin ajută la prevenirea cancerului, a accidentului vascular cerebral şi chiar a infarctului.

Anumite fructe şi seminţe sunt extrem de bogate în antioxidanţi şi au o valoare nutriţională ridicată,astfel că au un impact major şi pozitiv asupra stării generale de sănătate,dacă sunt incluse în alimentaţia zilnică.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă:vişine

Vişinele proaspete conţin mulţi antioxidanţi şi ajută la ameliorarea durerile datorită proprietăţilor antiinflamatoare. De asemenea,previn apariţia bolilor grave,printre care afecţiunile cardiace şi accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează pectinei,o fibră solubilă care ajută la diminuarea colesterolului din sânge.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă:avocado

Fructul de avocado reprezintă o sursă bogată de grăsimi monosaturate,care scad nivelul colesterolului din sânge şi previne,astfel,riscul de infarct sau de accident vascular cerebral.

De altfel,un studiu recent a demonstrat că o dietă echilibrată şi consumul frecvent de avocado au ca afecte reducerea colesterolului rău.

Află ce alte alimente ţin la distanţă bolilele de inimă pe clicksanatate.ro.