Alimente pe care ar trebui să le consumi după ce faci mişcare

1 62704 original jpg jpeg

Fără o dietă corespunzătoare, exerciţiile fizice pe care le faci nu vor da rezultatele mult aşteptate. Aşadar, uite ce trebuie să incluzi în alimentaţia ta după antrenamente.

OuăProteinele şi carbohidraţii sunt cheia micului dejun sănătos,după fiecare antrenament. Un ou conţine 6,3 grame de proteine şi este una dintre cele mai bune surse de vitamina D. Consumat fiert sau sub formă de omletă. îţi va oferi o cantitate dublă de proteine.

Citeşte şi:

Iată ce afecţiuni combat bananele mai bine decât medicamentele!

Quinoa,un superaliment plin de beneficii

Orezul brun îţi poate oferi cantitatea necesară de carbohidraţi pe care trebuie să o consumi în mod normal zilnic,însă quinoa conţine şi un număr mare de vitamine şi minerale.

Pe lângă faptul că abundă în vitamina C,sucul de portocale mai conţine şi o cantitate mare de potasiu,un mineral esenţial pentru organism,mai ales când depui efort fizic.

Un pahar cu kefir conţine în jur de 11-14 grame de proteine. Acestea sunt esenţiale pentru creşterea masei musculare,cât şi pentru accelerarea procesului de ardere a grăsimilor.

Acest fruct este o sursă excelentă de carbohidraţi necesari după fiecare antrenament. În plus,bananele îţi asigură cantitatea necesară de glicogen,un compus ce are un rol esenţial în refacerea musculaturii. Nu în ultimul rând,bananele abundă în potasiu.

Somonul nu îţi oferă doar proteine,ci şi o cantitate semnificativă de acizi grasi Omega-3,care ajută la refacerea musculaturii.

Ananasul conţine cantităţi mari de bromelină,o substanţă care ajută la vindecarea rapidă a vănătăilor şi a febrei musculare. Fructul conţine şi vitamina C,o substanţă nutritivă necesară pentru refacerea ţesuturilor.