Alimentele care modifică structura ADN-ului
Deşi poate părea greu de crezut, ADN-ul tău poate suferi modificări în urma consumului anumitor alimente, acest lucru putând duce, în timp, la apariţia numeroaselor boli şi la accelerarea procesului de îmbătrânire.
Fructele uscate
Din cauza toxinelor pe care le conţin drept urmare a procedurilor la care sunt supuse pe durata procesului de uscare, fructele uscate îţi pot distruge ADN-ul. De aceea, este recomandat să consumi fructele în stare proaspătă
Laptele praf
Substituent al laptelui, trebuie evitat din cauza ciupercilor care se pot dezvolta în urma obţinerii sale. O alegere mai sănătoasă este aceea de a consuma lapte proaspăt, cel mai recomandat fiind cel care nu a suferit multe pasteurizări.
Sucul de mere
Patulina este o micotoxină care distruge ADN-ul şi se găseşte mai ales în compoziţia sucului de mere. Cea mai bună variantă în care te poţi bucura de gustul acestor fructe pline de vitamine în stare lichidă este să bei cidru de mere. În prezenţa alcoolului, patulina este descompusă, încât nu mai prezintă un pericol pentru organism.
Alimentele procesate
Un regim alimentar bazat în mare parte pe produse procesate este de evitat dacă îţi doreşti să te bucuri de o stare bună de sănătate. În această categorie intră pizza, burgerii şi carnea preparată, care poate conţine o mulţime de chimicale.
Preparatele care au acizi graşi trans
Acizii graşi trans, îndeosebi cei artificiali, pot crea serioase probleme de sănătate, în special inimii. Multe dintre companiile producătoare de mâncare şi-au dat seama de gravitatea acestei probleme şi au început să folosească alternative mai sănătoase. De obicei, se găsesc în unt, lapte, margarină, produse de patiserie, prăjituri, sosuri, cereale şi uleiurile speciale pentru prăjit, folosite în restaurant.