Alternative de folosire ale zahărului pe care nu le ştiai

1 67582 original jpg jpeg

În timp ce zahărul a primit multe reacţii negative în ultimii ani, uneori uităm ce poate face acesta pentru noi. În afară de a îndulci alimentele şi băuturile, zahărul este benefic pentru tratarea leziunilor, acţionează ca exfoliant, dar este bun şi pentru alte lucruri.

Tipuri de zahăr

Este posibil să fi ştiut doar de zahărul rafinat,deoarece este singurul care se vinde cel mai frecvent. Acesta este cel pe care-l punem în ceai,cafea,prăjituri. Cu toate acestea,există şi alte tipuri,cum ar fi:Zahărul comun,aşa cum am spus mai devreme,este cel care este folosit cel mai mult,cel de care toată lumea ştie.Zahărul extra fin.Acesta nu este cunoscut în multe ţări,cum ar fi în Spania,dar există diverse reţete pentru dulciuri şi deserturi în care îl folosesc ca ingredient. Este un grăunte foarte mic şi fin.Zahărul sticlă.Este vorba de acelaşi zahăr comun care a fost măcinat până s-a transformat într-o pulbere fină. Este folosit pentru glazuri puse pe prăjituri sau dulciuri,astfel încât pulberea nu se vede.Trestia de zahăr sau zahărul peniţă. Este rotund şi mai mare decât zahărul tradiţional. Acesta este popular în ţările din Europa de Nord şi Centrală. Poate fi găsit în brutăriile germane şi este cunoscut ca ”vafe Belgia”.Zahărul cristal.Este mult mai mare decât cel pe care-l găsim în magazine şi este folosit pentru decorare sau pentru a îndulci ceaiul şi cafeaua. Acesta are aproape întotdeauna o formă pătrată neuniformă şi este luat ca un vârf de cuţit mic. Nu se dizolvă la fel de uşor ca cel granulat.   Zahărul invertit. Mulţi oameni spun că nu este în aceeaşi categorie cu restul de zahăr,dar câştigă numele dat. Nu este compus exclusiv din zaharoză,ci este amestecat cu alte tipuri,cum este siropul de zaharoză. Se obţine prin încălzire şi este utilizat în cofetării industriale,deoarece se păstrează pentru mai mult timp.

Iată câteva utilizări alternative ale zahărului,care te-ar putea surprinde: Pentru a calma bebeluşii

În cazul în care copilul are probleme de somn sau are dureri după oricare dintre diferitele vaccinuri în timpul primelor luni de viaţă,le poţi da un amestec obţinut dintr-o parte de zahăr şi patru părţi de apă.

Pentru a trata leziunile

Aşa cum am spus mai înainte,zahăr este folosit pentru a ucide bacteriile care provoacă durere la leziuni,tăieturi sau ulcere. Doar frecă un pic pe partea de sus şi se lasă să acţioneze.

Pentru a calma limba care s-a ars

Dacă îţi arde limba de la băutul unui ceai,cafea,supă fierbinte sau de la testarea unui sos,ia un cub de zahăr sau chiar toarnă câteva boabe pe ea.

 Pentru a reduce iuţela din alimente  

Dacă faci un condiment sau sos prea picant,trebuie doar să adaugi o linguriţă de zahăr. Poate fi folosit chiar şi într-o reţetă care este prea acidă.

Pentru a exfolia pielea

Prin amestecarea zahărului cu ulei de măsline sau de migdale,se poate crea un amestec pentru exfoliere,pentru eliminarea celulelor moarte de pe întregul corp.

  Pentru a face ruj care să reziste    

Una dintre problemele femeilor este aceea că rujul lor nu rezistă pe buze. Acesta dispare de la băutură,fumat sau orice ai face. Pentru a-l face să rămână mai mult,frecă un pic de zahăr pe buze după ce ai aplicat rujul. Lasă-l timp de câteva minute şi apoi îndepărtează-l.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg