Batonul delicios care îţi asigură energie toată ziua!

1 72145 original jpg jpeg

De fiecare dată când mâncăm ca gustare un baton pe bază de cereale, nu citim ce conţine. Acestea sunt delicioase şi nu dai importanţă din ce sunt preparate. După identificarea ingredientelor ne dăm seama că sunt atât de uşor de făcut, încât le putem face chiar noi. Aceste batoane ne dau energia şi porţia zilnică de fibre de care avem nevoie.

Reţetă de batoane pe bază de cereale

Ingrediente:

-3 ceşti de ovăz-câte o jumătate de ceaşcă de seminţe,nuci,orez (floarea-soarelui,chia,in,caju,migdale,orez expandat,quinoa expandat,etc.)-1 cană de fructe uscate (stafide,afine,cireşe,caise)-1 ceaşcă de unt de nuci (migdale,caju,alune,floarea-soarelui,arahide)-1 ceaşcă jumătate de miere sau agave-un vârf de sare

Mod de preparare

Într-un castron mare,amestecă toate ingredientele uscate.

şi nucile pot fi prăjite repede într-o tigaie,dar nu este necesar. Inclusiv orezul expandat va face batonul un pic mai scăzut în calorii şi densitate.

Amestecă mierea şi untul de nuci într-un castron cu un tel. Combină cele două amestecuri,apoi pune într-un vas foaie de copt. Foloseşte o spatulă pentru o întinde uniform în vas.

Pune vasul la frigider timp de câteva ore. Dacă ai folosit agave,poate fi necesar să fie pus în congelator,din moment ce aceasta nu este la fel de lipicioasă ca

. După ce-l scoţi de la frigider,îndepărtează foaia de copt,taie în două batonul şi ambalează-le separat. Sunt delicoase!

Credit foto:www.mindbodygreen.com