Băuturi care îţi îmbunătăţesc starea de spirit

1 65869 original jpg jpeg

Te simţi tristă, nu te poţi concentra sau eşti pur şi simplu morocănoasă? Există câteva băuturi care te pot scoate din această stare. Iată ce să savurezi în astfel de zile!

Pentru zilele când eşti distrasă:apă caldă cu lămâie

Deshidratarea poate afecta capacitatea ta de concentrare,aşa că un consum regulat de apă te poate ajuta. Dar dacă adaugi în apă suc de lămâie şi o felie de lămâie,băutura te ajută să te concentrezi mai bine. Studii recente arată că mirosul de lămâie poate îmbunătăţi performanţa în îndeplinirea sarcinilor care necesită o mare putere de concentrare. Bonus:vei primi,de asemenea,o doză de vitamina C,necesară pentru producerea de norepinefrină,un neuro-transmiţător care afectează partea creierului ce controlează atenţia.

Când eşti stresată:ceai de muşeţel cu lapte

S-a demonstrat că ceaiul de muşeţel înlătură anxietatea şi iritabilitate,în timp ce laptele contracarează efectele cortizolului,hormonul stresului. Combină aceste două băuturi şi vei obţine o licoare cu potenţial maxim de combatere a stresului. Adaugă lapte încălzit la o ceaşcă de ceai de muşetel. Îndulceşte preparatul cu puţină miere.

Când te simţi deprimată:iaurt grecesc sau kefir

O astfel de băutură poate fi tot ce ai nevoie pentru a transforma starea de spirit proastă,datorită proteinei din iaurt grecesc,care creşte nivelul de neuro-transmiţători. Ai,de asemenea,o doză de probiotice,care îmbunătăţesc starea de spirit. Unii experţi spun că probioticele pot fi o modalitate viabilă în tratarea depresiei.

Pentru zilele când te simţi neliniştită:suc de cireşe

Dacă eşti agitată şi nu poţi să dormi,bea suc de cireşe. Cercetări recente arată că un consum de suc de cireşe de două ori pe zi te poate ajuta să dormi cu aproape 90 de minute mai mult pe noapte. Şi asta pentru că cireşele conţin melatonină şi triptofan,care ajută organismul să adoarmă mai repede.

Dacă eşti frustrată:ceai Chai

Ceaiul Chai nu este doar sănătos,ci acesta conţine o varietate de condimente,cum este scorţişoara. Un studiu din 2009 arată că mirosul de scorţişoară poate duce la creşterea vigilenţei şi scăderea sentimentului de frustrare. În plus,scorţişoara menţine nivelul de zahăr din sânge stabil.

Pentru zilele când eşti epuizată:ceai verde

Această infuzie veche de mii de ani conţine L-teanină,un aminoacid care măreşte undele cerebrale alfa (similar cu ceea ce se întâmplă atunci când meditezi),care sunt asociate cu relaxarea şi cu sentimentul de calm.