Beneficiile incredibile ale consumului de granola

1 68067 original jpg jpeg

Ştiai că granola este din ovăz laminat care este presat, aburit şi apoi copt? La fel ca şi tăiţeii instant, fulgii de ovăz sunt un aliment obligatoriu pentru cei care călătoresc mult, în special pentru excursionişti, amatorii de drumeţii şi alpinişti.

Până în prezent,lumea consuma granola ca o gustare,pentru a-şi stimula energia. Acum,experţii în nutriţie recomandă consumul acesteia,şi ne spun care sunt beneficiile asupra sănătăţii.

Iată care sunt beneficiile consumului de granola:1. Îi ajută pe cei care suferă de anemie

Milioane de femei din întreaga lume suferă de anemie. Problema este că nu dau importanţă acestui lucru. Sursa de fier din granola reaprovizionează nevoile de fier ale organismului. Granola este benefică pentru compensarea deficienţelor de fier ale corpului nu numai pentru femei,dar,de asemea,şi pentru bărbaţii care suferă de anemie.  

2. Ajută sistemul digestiv

Influenţa granolei asupra sistemului digestiv al corpului omenesc este magnific. De la contracţia muşchilor intestinali la eliminarea constipaţiei,puterea digestivă a granolei este destul de mare. Fibrele solubile şi insolubile care se găsesc în granola sunt principalii factori din spatele acestei calităţi. Prin consumul de fulgi,cu moderaţie,se va elibera fluxul sucurilor gastrice. În plus,ajută la curăţarea arterelor şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii.

3. Este instrumentul de management al greutăţii

Granola oferă multe beneficii atunci când vine vorba de slăbit. Include granola la micul dejun pentru a păstra kilogramele nedorite la distanţă. Este bogată în fibre,care sunt esenţiale pentru suprimarea foamei. Acest lucru înseamnă că dacă mănânci la micul dejun fulgi de ovăz,plus alte cereale sau miere,fructe proaspete sau nuci,nu o să-ţi mai fie foame câteva ore.

4. Are efecte pozitive asupra celulelor canceroase

Granola este o sursă bogată de mangan şi vitamina C. Aceşti doi antioxidanţi împărtăşesc corelaţiii puternice cu formarea de radicali liberi,deoarece îi elimină. Conform unui studiu,s-a dovedit că elementele antioxidante din granola ajută la întărirea imunităţii,previne dezvoltarea celulelor canceroase şi stimulează producerea de celule albe din sânge.

5. Este bogată în vitamina E

Au început să apară ridurile sau pielea a început să îmbătrânească prematur? Bucură-te de beneficiile consumului de fulgi de ovăz care sunt bogaţi în vitamina E. Aceasta nu  numai că va încetini procesul de îmbătrânire,ci va proteja pielea de arsurile solare. Ai părul fragil şi unghiile se rup uşor? Atunci începe să consumi granola. Este cea care vareparaaceste mici probleme. Vitamina E pe care o conţine va acţiona ca magie pe unghiile şi foliculii de păr.

Credit foto:www.stylecraze.com