Care sunt produsele din carne care te îmbolnăvesc de cancer

1 65469 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că baconul, cârnaţii, şunca şi hotdogul se numără printre produsele care nu oferă substanţe nutritive esenţiale pentru organism, ci dimpotrivă, ne îmbolnăvesc.

Potrivit unui raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,mezelurile şi carnea procesată conţin substanţe cancerigene,care duc la apariţia cancerului. Alte substanţe la fel de periculoase se găsesc şi în alcool şi ţigări.

De pe lista produselor care ne pot îmbolnăvi de cancer fac parte şi hotdogii cu ardei iute şi chicken nuggets. Studiul arată că şi carnea roşie este periculoasă pentru sănătate,dar nu la fel ca cea procesată.

Specialiştii de la Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Cancer spun că,la fel ca şi fumatul,carneaprelucrată favorizează apariţia cancerului intestinal. Cu toate acestea,aceasta nu înseamnă că ele cauzează cancer în acelaşi ritm ca şi fumatul.

Potrivit Reuters,agenţia estimează că 50 de grame de carne procesată consumată zilnic creşte riscul de cancer de colon cu 18%. 50 de grame ar fi echivalentul unui hotdog sau a două felii de şuncă. De exemplu,americanii mănâncă aproximativ 21,7 grame de carne de porc prelucrate pe zi,potrivit unei anchete realizată în 2011.