Căscat excesiv. Cele 7 motive care te fac să caşti prea des

1 70074 original jpg jpeg

Suferi de căscat excesiv? Asta poate fi chiar deranjant atunci când te afli în mijlocul unei şedinţe sau atunci când cineva îţi spune ceva extrem de important.

Deşi pare nepoliticos sau chiar un semn de dezinteres,căscatul poate avea la bază cauze mult mai serioase,aşa că nu ignora aceste semnale. Află care sunt cele mai probabile 7 cauze.

Cauze pentru căscat excesiv: Oboseala sau somnolenţa

Când eşti obosit sau somnoros este normal să caşti. În timp ce cauzele exacte care determină corpul să reacţioneze astfel sunt încă necunoscute, căscatul ca semn al oboselii este foarte des întâlnit.  Totuşi,lipsa de somn poate poate fi cauzată de anumite tulburări,cum ar fi apnee de somn sau insomnie.

Anumite medicamente

Sunt medicamente care îţi pot crea o stare de somnolenţă,ceea ce duce la căscat excesiv. Medicamente precum ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei),antihistaminice (medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor),antidepresive sau  alte medicamente pentru ameliorarea durerilor sunt cele care te pot face să te simţi somnoroasă.

Reacţii vasovagale (pe sistem nervos) ce duc la căscat excesiv

Căscatul poate indica,de asemenea,un atac de cord.  Chiar dacă acesta este un simptom destul de rar întâlnit,faptul că simţi nevoia să caşti fără a te simţi obosită sau fără a-ţi fi somn ar putea semnala probleme cardiace.

Epilepsie

Aceasta este o afecţiune care apare din cauza unor leziuni permanente la nivelul creierului.Asta determină creierul să trimită semnale anormale cum ar fi căscat excesiv,în unele cazuri. 

Căscat excesiv provocat de tumoare pe creier sau accident vascular cerebral

Încă o situaţie în care creierul tinde să trimită semnale anormale. Oamenii de ştiinţă au emis ipoteza că prezenţa leziunii din creier,care a cauzat iritarea nervilor,poate duce la căscat.

Scleroză multiplă

Pacienţii care suferă de scleroză multiplă au adesea accese lungi de căscat şi probleme cu somnul,potrivit unui studiu,dat fiind că bolnavii suferă de disfunctie termoregulatorii (incapacitatea de a controla temperatura corpului). 

Insuficienţa hepatică poate duce la căscat excesiv

Un simptom aparent inofensiv,precum căscatul,poate fi un semnal de alarmă pentru o boală extrem de gravă,ca în cazul insuficienţei hepatice în stadiu terminal. Deocamdată nu se ştie exact ce anume cauzează acest simptom,dar medicii cred că la bază stă oboseala.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg