Cât de periculoasă este brânza pentru siluetă
Este una dintre cele mai consumate alimente, însă puţini ştiu că ar trebui consumată rar, la ocazii speciale. Dacă o mănânci în fiecare zi, e posibil să te trezeşti cu kilograme în plus. Iată câte calorii au următoarele tipuri de bânză!
Brânza Camembert
Preparată din lapte de vacă, această brânză franţuzească este formată dintr-o pastă moală, acoperită cu mucegai alb. Deşi are un gust delicios, consumul exagerat îţi poate afecta silueta.
7 g grăsime (6 g saturate, 0,4 trans)
15 mg colesterol
150 mg sodium
1 g carbohidraţi (0 g fibre, 0 g zahăr)
6 g proteine
Parmezanul
Originară din Italia, această brânză are o textură densă şi granulată, de culoare gălbuie, folosită adesea la prepararea pizzei şi a pastelor.
Conţine 120 de calorii
9 g grăsimi (6 g saturate, 0,4 trans)
35 mg colesterol
200 mg sodiu
0 g carbohidraţi
8 g proteine
Face parte din categoria brânzeturilor fine şi este recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii. Este greu să te limitezi la o bucată mică atunci când o găseşti în frigider, însă are multe calorii şi îţi poate sabota dieta.
9 g grăsime (6 g saturate, 0,3 trans)
25 mg colesterol
380 mg sodiu
3 g carbohidraţi (0 g fibre, 2 g zahăr)
5 g proteine