Câte calorii are un ou, în funcţie de modul în care-l găteşti

2 shutterstock 714691915 jpg jpeg

Dacă vrei să calculezi câte calorii are un ou, atunci trebuie să ştii că numărul acestora variază foarte mult în funcţie de felul în care îl găteşti: un ou prăjit, prin aportul de grăsimi (ulei, unt), va avea mai multe calorii decât un ou fiert.

Când vrei să ai controlul numărului de calorii consumate într-o zi, atunci trebuie să ştii câte calorii are fiecare aliment pe care îl mănânci. Acesta nu este un obicei greşit, deoarece este important să respecţi doza zilnică de calorii recomandată, dar o faci şi pentru a te menţine în formă şi sănătos.

De obicei, ouăle sunt recomandate la micul dejun şi este ideal ca acest aliment sănătos să fie preparat fiert, tare sau moale. Dacă preferinţele tale culinare sunt altele şi îţi începi ziua cu un ou ochi sau cu o omletă, numărul caloriilor va varia mult, în funcţie de ingredientele folosite la preparare.

De asemenea, poţi face distincţia între albuş şi gălbenuş în ceea ce priveşte aportul caloric.

Ouăle nu au acelaşi număr de calorii, deoarece unele sunt mai mari şi altele mai mici. Un ou mare conţine în jur de 90 de calorii, iar cel mic aproximativ 60.

Câte calorii are un ou prăjit

Un ou ochi are 72 de calorii, iar cel fiert poate avea aproximativ 78 de calorii. Dar este mult mai sănătos să mănânci un ou fiert decât unul prăjit.

Câte calorii are un ou - Omleta

Dacă faci o omletă în care adaugi şi puţin lapte, numărul caloriilor va fi în jur de 90-100. Însă, numărul acestora depinde de uleiul, untul sau brânza folosite. Omleta simplă din două ouă conţine 90 de calorii.

Câte calorii are un ou - Gălbenuşul şi albuşul oului

Gălbenuşul unui ou are în jur de 55 de calorii, dar şi mai multe vitamine, minerale şi colesterol, iar albuşul 17 calorii, şi mai multe proteine.

De ce sunt ouăle sănătoase

Indiferent de câte calorii are un ou, e bine să ştii că ouăle sunt sănătoase deoarece conţin proteine şi aminoacizi, care sunt necesari pentru formarea hemoglobinei, enzimelor, hormonilor şi pentru regenerarea celulelor. În plus, ouăle sunt sursă de grăsimi sănătoase şi acizi graşi Omega-3, care au proprietăţi antiinflamatoare.

 

Despre colesterol

Este adevărat că oul poate duce la creşterea nivelului de colesterol, dar asta nu înseamnă că nu este un aliment sănătos. Organismul are nevoie de colesterol bun, iar oul conţine vitaminele A, B, D, E şi K, dar şi minerale precum zinc, sodiu, potasiu, magneziu, fier şi calciu. Toate aceste substanţe nutritive pot fi luate dintr-un singur ou, pe care-l mănânci de două ori pe săptămână.

FOTO ShutterstockRecente

corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi  Sursa foto Shutterstock jpg
Casatorie jpg