Cauze despre care nu ştiai că pot duce la apariţia durerile de cap

1 61941 original jpg jpeg

Dacă ai adesea dureri uşoare de cap, însă nu ştii care este motivul apariţiei lor, iată cele mai comune cauze care declanşează această problemă sâcâitoare.

Temperatura prea ridicată

Cu cât temperatura din încăperea în care te afli este mai ridicată,cu atât există un risc mai mare să te confrunţi cu o durere de cap. Un studiu recent arată că la fiecare 3 grade Celsius în plus,riscul declanşării unei dureri de cap creşte cu 7,5%. 

Mirosurile puternice

Dacă petreci mult timp într-un loc în care persistă un miros puternic provenit,spre exemplu,de la un parfum sau de la un odorizant de cameră,sistemul nervos este stimulat puternic,iar din acestă cauză poate apărea o durere de cap sâcâitoare.

Accesoriile de păr

Durerile de cap pot fi o consecinţă şi a folosirii accesoriilor de păr. Spre exemplu,dacă porţi o bentiţă care te strânge sau îţi prinzi părul în coadă de cal,ai toate şansele să te confrunţi cu o durere de cap.

Consumul de brânzeturi şi carne

Dacă îţi plac brâzeturile,precum brânza feta,mozzarella sau parmezanul,află că toate acestea conţin tiramină,o substanţă care declanşează durerile de cap. Tiramina este creată în timpul descompunerii anumitor proteine din compoziţia brânzeturilor. Cu cât brânza este mai veche,cu atât conţine mai multă tiramină.

Şi produsele de origine animală conţin tiramină,însă multe dintre ele abundă şi în nitraţi. Aceştia din urmă sunt nişte aditivi care pot duce la creşterea fluxului de sânge la nivelul creierului. Din această cauză pot apărea durerile de cap persistente,care se resimt pe ambele părţi ale capului.

Credit foto:goodmorningcenter.com.