Ce alimente să adaugi în apa de băut pentru a-ţi stimula digestia

1 62258 original jpg jpeg

Apa este esenţială organismului, iar beneficiile ei sunt nenumărate. Iar când în apă aduagi şi alimente bogate în vitamine şi substanţe nutritive, foloasele ei se dublează. În plus, ajută digestia, echilibrează pH-ul şi curăţă organismul de toxine.

Zeama de lămâie

Lămâile sunt o sursă de vitamina C,care este un antioxidant foarte important,deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Aceste alimente sunt bune pentru alcalinizarea şi curăţarea organismului,fiind de ajutor şi digestiei.

Frunze proaspete de mentă

Menta îmbunătăţeşte fluxul bilei şi poate ajuta la activarea glandele salivare şi a enzimelor digestive,care ajută la absorţia substanţelor nutritve din mâncare. De asemenea,este o plantă calmantă şi liniştitoare,care poate fi utilizată pentru calmarea unei tulburări gastrice.

Citeşte şi:

Ce legumă să consumi pentru o digestie mai bună

Sănătate şi frumuseţe într-o singură legumă:castravetele

Cuişoare

Pe lângă faptul că stimulează digestia,cuişoarele pot fi utilizate şi pentru afecţiuni ale sistemului digestiv. Pune în apa de băut 3-4 cuişoare întregi.

Rădăcină de ghimbir

Este un remediu indicat pentru indigestie,crampe,greaţă şi gaze,care a fost folosit în de mii de ani ca medicament. Planta este antiinflamatoare,antivirală care stimulează circulaţia,putând distruge şi celulele canceroase.

Felii de castravete

Castraveţii dau un gust plăcut apei şi pot fi consumaţi în timp ce bei apa. Acest amestec ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv şi hidratează organismul. Castraveţii nu conţin doar antioxidanţi si fibre,dar ele pot,de asemenea,ajuta la producţia de insulină în pancreas.

Scorţişoara

Este un condiment antifungic şi antiviral utilizat pentru ameliorarea indigestiei. De asemenea,poate ajuta la metabolizarea grăsimilor în timpul digestiei,reglând nivelului glicemiei.