Ce alimente vă ajută să vă curăţaţi organismul de toxine

1 69690 original jpg jpeg

După mesele copioase de sărbători, indiferent dacă aveţi sau nu câteva kilograme în plus, detoxifierea constituie cea mai bună alegere pentru a vă menţine sănătoşi. Iată ce alimente trebuie să consumaţi şi la ce este necesar să renunţaţi.

Crăciunul şi revelionul au însemnat şi mese festive cu preparate tradiţionale,toate bogate în grăsimi,carbohidraţi şi zahăr. Pentru a scăpa de toxinele acumulate,trebuie să eliminaţi din meniu,timp de câteva zile,carnea şi lactatele grase.

Hidratarea este decisivă

"Ca primă măsură în cura de detoxifiere, trebuie să vă hidrataţi corespunzător. În afară de apă plată, este indicat să beţi ceaiuri şi infuzii de plante. De asemenea, apa cu suc de lămâie este o sursă bogată de vitamina C, combate efectele radicalilor liberi şi stimulează metabolismul. Ideal este să beţi dimineaţa un pahar cu apă la temperatura camerei în care aţi stors sucul de la o jumătate de lămâie",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Cum ne ajută fructele şi legumele

Detoxifierea nu trebuie percepută ca un proces plin de frustrări. Dacă aveţi poftă de unele alimente,puteţi gusta,dar asta nu înseamnă,de exemplu,să mâncaţi o felie întreagă de tort sau o ciocolată. De asemenea,este foarte important să respectaţi orele de masă – mic dejun,prânz şi cină –,iar gustările dintre mese să nu fie copioase. "

Află în continuare cum să-ţi detoxifiezi organismul AICI.