Ce ar trebui să conţină alimentaţia în sezonul estival

1 82156 original jpg jpeg

Vara vine cu o mulţime de bunătăţuri de care poţi profita. În sezonul legumelor şi fructelor, este important ca organismul să se regenereze. De aceea, trebuie să profiţi de ceea ce îţi oferă acest anotimp bogat. Atât fructele cât şi legumele au un gust mai bun în această perioadă, mai multe vitamine şi nutrienţi.

Încearcă să te bucuri de toate, gustă din fiecare şi află care sunt preferatele tale şi care ţi se potrivesc cel mai bine. Atât legumele cât şi fructele pot face parte din mesele tale principale dar şi din gustările dintre mese. 

Pepeni

Printre cele mai apetisante şi sănătoase fructe ale sezonului, pepenii sunt o sursă excelentă de vitamine. Sunt buni pentru stomac, pentru reglarea tensiunii arteriale, boli ale inimii dar şi răceli.

Îi poţi savura în salate, deserturi, smoothiuri sau cocktail-uri.

Ierburi 

Ierburile, cum ar fi busuiocul, ţelina, coriandrul, păpădia, reprezintă surse excelente de substanţe nutritive şi ajută în procesul de slăbire.

Aruncă-le în salate, stropeşte-le cu un iaurt slab şi bucură-te de o savuroasă salată de vară.

Portocale

Vara avem cea mai mare nevoie de un aport consistent de calciu, vitamina C şi potasiu. De aceea, portocalele sunt recomandate în acest sezon.

Le poţi mânca simple, le poţi adăuga la salate sau îţi poţi prepara un suc proaspăt din ele.

Ciuperci

Ciupercile sunt ideale pentru aportul de potasiu de care are nevoie organismul tău. Acestea reprezintă şi o sursă bogată de fibre. Le poţi găti în diferite moduri pentru a te bucura de beneficiile lor.

Indiferent de modul în care alegi să le găteşti şi să le consumi, fructele şi legumele trebuie să fie într-un procent mai mare în alimentaţia ta, mai ales pe timpul verii. Profită de prospeţimea lor şi vei vedea rezultatul, în fiecare zi.