Ce legumă să consumi pentru o digestie mai bună

1 68101 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că dă un gust aparte preparatelor culinare, ţelina are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată de ce este bine s-o introduci cât mai des în alimentaţie!

Tratează afecţiunile aparatului digestiv

Specialiştii spun că ţelina rezolvă numeroase probleme digestive. Consumată ca atare sau adăugată în preparatele culinare,aceasta îmbunătăţeşte sănătatea ficatului,ajutând la detoxificarea organismului.

Previne apariţia cancerului

Deoarece ţelina este bogată în fibre este recomandată şi în prevenţia cancerului colorectal. Un adult trebuie să consume 18 g de fibre zilnic. Când vine vorba de fibre,atât cele insolubile,cât şi cele solubile sunt considerate benefice pentru sănătate. Fibrele alimente care se găsesc din abundenţă în ţelină pot,de asemenea,încetini rata de absorbţie a carbohidraţilor din sânge. În felul acesta,se menţine nivelul de zahăr din sânge stabil şi eşti ferită de afecţiuni,precum diabetul.

Citeşte şi:

Perele,fructele ideale pentru reglarea digestiei

6 sfaturi pentru îmbunăţirea digestiei

Modalităţi de creştere a consumului de ţelină

Dacă nu ştii cum să consumi ţelina ca să-ţi îmbunătăţeşti digestia,iată câteva moduri în care poţi s-o prepari:

  • Sub formă de suc:sucul de ţelină este bogat în vitamine şi minerale şi ajută la eliminarea toxinelor,crescând producţia de celule albe din sânge necesare pentru o imunitate bună.
  • În supe:ţelina,amestecată cu ceapă şi usturoi,este o bază excelentă pentru supă înainte de a adăuga alte legume. 
  • În salate:ţelina tocată mărunt dă un gust aparte salatelor. Adaug-o la final şi nu uita să presari şi  nişte nuci,pentru un gust mai intens.