Ce lucruri ciudate nu ştiai despre corpul tău!

1 65115 original jpg jpeg

Există multe diferenţe dovedite ştiinţific între corpul masculin şi cel feminin. Nu este vorba despre felul de a gândi sau despre comportament, ci pur şi simplu despre modul cum reacţionează acestea în anumite situaţii. Vrei să ştii mai multe despre corpul tău? Află mai jos!

Pe unele poate le ştii,dar altele cu siguranţă ţi se vor părea surprinzătoare. De exemplu,cercetătorii au descoperit că femeile îşi folosesc creierul de două ori mai mult ca bărbaţii. Sună bine,nu? Hai să descoperim împreună câteva din misterele corpului feminin!

Poţi vedea mai multe culori

Gena care ne ajută să percepem culoarea roşie se găseşte în structura cromozomului X. Dacă o femeie are mutaţii ale acestei gene,va putea vedea această culoare într-un spectru mai larg de nuanţe.

Îţi foloseşti creierul de două ori mai mult

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala Medicală din cadrul Universităţii din Indiana,SUA,au utilizat un aparat RMN,ca să controleze activitatea cerebrală a creieruluila femei şi bărbaţi.

După experimente,aceştia au descoperit că creierul funcţionează în mod diferit în timpul ascultării unor pasaje dintr-un roman.

Astfel,bărbaţii tind să îşi folosească exclusiv partea stângă a creierului – care este asociată cu limbajul şi ascultatul. Femeile,însă,au arătat activitate nu doar în partea stângă a creierului,ci şi în partea dreaptă,care este asociată cu creativitatea.

Estrogenul îţi strică dinţii

Nivelurile mari de estrogen din corp,care se produc în unele momente ale vieţii,cum ar fi sarcina,pot cauza umflarea gingiilor,iar acest lucru creşte riscul ca o femeie să sufere gingivite.

Eşti mai fotogenică

Tenulfemeilor începe să îmbătrânească rapid începând cu vârsta de 40-50 de ani. Bărbaţii,în schimb,arată mai în vârstă cât sunt tineri şi tind să-ţi păstreze aspectul feţei multe zeci de ani aproape neschimbat.

De aceea,femeile dau bine în fotografii,pentru că au şi pielea mai suplă. Cum bărbaţii se bărbieresc şi folosesc loţiune de aftershave care le aspreşte pielea,tenul lor arată mai matur şi,deci,este mai puţin fotogenic.

Ţi se intensifică mirosul

Ai auzit bine! Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile aflate la vârsta fertilă şi cele însărcinate pot detecta mirosurifamiliare chiar dacă acestea sunt slab sesizabile.

Femeile,pot,de asemenea,conform experţilor,să îşi dea seama doar prin miros când partenerii lor sunt stresaţi.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg