Ce mâncăm primăvara? Iată cele mai bune alimente!

1 65184 original jpg jpeg

Crononutriţia înseamnă a selecta alimentele de care avem nevoie în anumite momente ale zilei, lunii, anului, atunci când ne sunt cele mai folositoare, pentru a îndeplini nevoile energetice ale organismului.

Bioritmurile umane sunt influenţate de trecerea anotimpurilor. Pentru a trăi în armonie cu natura – deci cu noi înşine – trebuie să fim informaţi despre ce ar trebui să consumăm în fiecare anotimp.

Primăvara este perioada în care organismul intensifică procesele de detoxifiere pentru a face faţă unui nou ciclu biologic. Este un anotimp solicitant – se face tranziţia de la bioritmul de iarnă la cel de vară. În această perioadă trebuie să diminuăm consumul de carne şi să creştem consumul de verdeţuri de sezon:spanac,leurdă,untişor,ceapă verde,mazărea nouă,praz,gulie,ridichi,salată,păpădie,urzici.

Citeşte mai multe AICI.



Recente

femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg