Ce mâncăm primăvara? Iată cele mai bune alimente!

1 65184 original jpg jpeg

Crononutriţia înseamnă a selecta alimentele de care avem nevoie în anumite momente ale zilei, lunii, anului, atunci când ne sunt cele mai folositoare, pentru a îndeplini nevoile energetice ale organismului.

Bioritmurile umane sunt influenţate de trecerea anotimpurilor. Pentru a trăi în armonie cu natura – deci cu noi înşine – trebuie să fim informaţi despre ce ar trebui să consumăm în fiecare anotimp.

Primăvara este perioada în care organismul intensifică procesele de detoxifiere pentru a face faţă unui nou ciclu biologic. Este un anotimp solicitant – se face tranziţia de la bioritmul de iarnă la cel de vară. În această perioadă trebuie să diminuăm consumul de carne şi să creştem consumul de verdeţuri de sezon:spanac,leurdă,untişor,ceapă verde,mazărea nouă,praz,gulie,ridichi,salată,păpădie,urzici.

Citeşte mai multe AICI.