Ce să nu pui niciodată în salată!

1 77990 original jpg jpeg

Salata este felul de mâncare ideal pentru persoanale care ţin dietă, şi nu numai. Prin consumul legumelor sub formă de salate obţii doza zilnică necesară de substanţe nutritive esenţiale. Însă,o salată perfectă poate fi distrusă prin adăugarea unor ingrediente care nu sunt sănătoase.

Acestea nu numai că vor afecta sănătatea corpului, ci vor sabota obiectivele de pierdere în greutate. Prin urmare, exsită câteva lucruri pe care nu trebuie să le adaugi niciodată în salată.

Pui la cuptor, tofu sau creveţi

Aceste alimente adaugă calorii nedorite, plus că pot creşte nivelul de zahăr din organism. Din  acest motiv, salata nu mai devine prietena dietei.

Tăiţei crocanţi sau tortilla

Mai bine mănânci o pungi de chips-uri. O jumătate de cană de tăiţei crocanţi sau de tortilla pot adăuga 120 de calorii, fără a menţiona grăsimile pe care le conţine. În schimb, poţi opta pentru migdale, nuci, fistic sau alte produse bogate în grăsimi sănătoase.

Dressing cremos

Dressing-urile (sosurile) cremoase sunt bombă calorică. În plus, conţin sodiu şi grăsimi nesănătoase. Dacă vrei să adaugi un sos cremos în salata ta, optează pentru o pastă de avocado.

Crotoane

O mână de crotoane are aproximativ 100 de calorii, 200 mg sodiu şi 20 de grame de grăsimi saturate.

Fructe uscate

Stafidele sau caisele uscate conţin aproximativ 22 de grame de zaharuri şi mai mult de 100 de calorii. În plus, ele nu au ce căuta într-o salată. Optează pentru legume proaspete, care îi oferă organismului multe substanţe nutritive.