Ce tip de meniu te ajută să faci faţă caniculei

1 58631 original jpg jpeg

Această perioadă călduroasă, când aerul devine irespirabil, poate fi mai uşor de suportat dacă cea mai mare parte din meniul nostru zilnic este formată din legume şi fructe proaspete. Iată ce trebuie să mâncaţi şi ce să evitaţi când este caniculă.

După cum bine ştiţi,fructele nu ar trebui să lipsească din meniu,indiferent de sezon. Însă pe timpul verii sunt recomandate cele zemoase,precum pepenele verde despre care se spune că ar reuşi să hidrateze organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă. În plus,acesta conţine cantităţi importante de săruri hidratante,calciu,magneziu,potasiu,sodiu,vitamina C,betacaroten şi licopen. Mai exact,conţine şi acele substanţe care protejează organismul împotriva razelor ultraviolete. În aceeaşi categorie se încadrează şi pepenele galben,care conţine 90% apă,castraveţii,roşiile,salata,ciupercile,conopida şi fasolea verde. „Pentru a se hidrata corespunzător,oamenii trebuie să înlocuiască fluidele eliminate de organism prin altele care au o compoziţie asemănătoare cu a lichidelor din corp. Fructele şi legumele zemoase conţin,adeseori,concentraţii de minerale şi zahăr apropiate de aceste valori şi,din acest motiv,pot să hidrateze organismul mai eficient decât un simplu pahar cu apă", afirmă dr. Susan Shirreffs, de la Universitatea Loughborough, din Marea Britanie.

Află de AICI ce trebuie să bei vara şi ce nu.



Recente

Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg