Ce tip de meniu te ajută să faci faţă caniculei

Această perioadă călduroasă, când aerul devine irespirabil, poate fi mai uşor de suportat dacă cea mai mare parte din meniul nostru zilnic este formată din legume şi fructe proaspete. Iată ce trebuie să mâncaţi şi ce să evitaţi când este caniculă.
După cum bine ştiţi,fructele nu ar trebui să lipsească din meniu,indiferent de sezon. Însă pe timpul verii sunt recomandate cele zemoase,precum pepenele verde despre care se spune că ar reuşi să hidrateze organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă. În plus,acesta conţine cantităţi importante de săruri hidratante,calciu,magneziu,potasiu,sodiu,vitamina C,betacaroten şi licopen. Mai exact,conţine şi acele substanţe care protejează organismul împotriva razelor ultraviolete. În aceeaşi categorie se încadrează şi pepenele galben,care conţine 90% apă,castraveţii,roşiile,salata,ciupercile,conopida şi fasolea verde. „Pentru a se hidrata corespunzător,oamenii trebuie să înlocuiască fluidele eliminate de organism prin altele care au o compoziţie asemănătoare cu a lichidelor din corp. Fructele şi legumele zemoase conţin,adeseori,concentraţii de minerale şi zahăr apropiate de aceste valori şi,din acest motiv,pot să hidrateze organismul mai eficient decât un simplu pahar cu apă", afirmă dr. Susan Shirreffs, de la Universitatea Loughborough, din Marea Britanie.