Ce trebuie să mâncăm pentru a controla anxietatea

1 67512 original jpg jpeg

Atunci când te lupţi cu anxietatea, apar unele modificări. Anxietatea poate fi manageriată prin dieta alimentară şi practicarea zilnică de yoga şi meditaţie. Un specialist de wellness, primul lucru pe care îl face cu cei care suferă de anxietate, este să-i încurajeze pentru a evalua dieta lor.

Iată cum este o zi tipică şi ce consumă:6:30 micul dejun

Îşi încep ziua cu un pahar de suc verde,inainte de-a mănânca. Astfel

primeşte substanţele nutritive de care are nevoie încă de dimineaţă.

De obicei aşteaptă 20 de minute după ce îşi bea sucul,timp în care stă,apoi mănâncă şi altceva. Aproape în fiecare zi se bucură de nişte fructe,de obicei nişte fructe de pădure,o omletă şi ceva uşor.

Practică de 4 ori pe săptămână exerciţii fizice,plus orele de yoga,astfel încât fibrele şi proteinele pe care le consumă dimineaţa,să ajute organismul şi să-l menţină activ până a doua zi. Fructele de pădure,în special afinele,sunt bogate în fitonutrienţi şi antioxidanţi,şi sunt considerate a fi benefice pentru ameliorarea stresului şi a anxietăţii,şi ajută funcţia cerebrală.

10:00 o gustare

În cele câteva ore,după ce îţi faci treaba,şi vine ora 10:00,este bine să iei o gustare. O gustare este formată din unt de migdale,banane şi un ceai fierbinte.

Migdalele conţin zinc,care este nu nutrient important în menţinerea unei stări de echilibru,în plus faţă de vitamina B 2,vitamina E,fier,grăsimi sănătoase şi proteine.

Ceaiul,poate fi după gust,dar cel de mentă  ajută digestia,reduce inflamaţia,şi relaxează mintea şi corpul.

12:15 masa de prânz

Masa de prânz trebuie să conţină neapărat legume. O

plină de culoare,la care poţi adăuga nişte quinoa,ardei galben şi roşu proaspete,afine uscate neîndulcite şi seminţe de floarea soarelui.

Cu puţin oţet,suc de lămâie proaspăt stoarsă,ulei de măsline extra-virgin,sare şi piper,salata este delicioasă. Quinoa este bogată în proteine,şi stimulează nivelul de serotonina din creier.

15:15 o gustare

În fiecare zi poţi alege o altă gustare. Un smoothie de afine este bogat în proteine. Amestecă o banană,afine,lapte de migdale şi o lingură de proteine vegan de vanilie. Este satisfăcătoare şi foarte delicioasă.

 18:45 cina  

La fel ca la masa de prânz,nu consumăm mult. De preferat sunt legumele,cu diferite arome şi texturi. Alegerea este de parte ta,mănânci ceea ce îţi place. Nu trebuie să renunţi la carne în această perioadă,chiar este recomandată,dar dieta constă în consumul de

proasete,legume,fasole.

Există o legătură certă între alimentele pe care le consumăm şi cum ne simţim pe tot parcursul zilei,iar schimbările de dietă pot face o diferenţă imensă.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg