Ce trebuie să ştii înainte de a urma o dietă

1 77579 original jpg jpeg

Multe persoane urmează un regim alimentar strict doar pentru a slăbi, dar acesta ar trebui să devină mai mult o practică pentru viitor. Dieta nu este o formă de pedeapsă, ci mai degrabă un pas către un stil de viaţă mai sănătos.

Iată câteva sfaturi care te ajută să urmezi o dietă într-un mod sănătos:

Convinge-te că este important să o faci

Ai putea crede că nu este nevoie de dietă, dar vrei să scapi de cele trei kilograme. Vei reuşi să îţi atingi obiectivul doar dacă eşti 100% convinsă – aceasta este una dintre cheile succesului. Trebuie să ştii foarte bine motivele pentru care vrei să ţii dietă. Aşadar, scrie o listă cu argumente pro şi contra.

Concentrează-te pe înainte şi după

Dacă ai metabolismul lent, este recomandat să faci poze. Ele te vor ajuta să îţi dai seama cum evoluează pierderea în greutate. În plus, pozele pot fi motivaţia ta.

Defineşte-ţi clar obiectivele

Este esenţial să ştii ce vrei să obţii cu dieta pe care o urmezi. Dacă vrei să creşti masa musculară, de exemplu, alimentaţia zilnică trebuie să fie bogată în proteine.

Nu mânca întotdeauna aceleaşi produse

Dieta poate fi momentul în care începi să încerci şi alte reţete, să mănânci mai multe fructe şi legume, în plus faţă de alte produse. Caută reţete sănătoase, cu conţinut scăzut de calorii! În plus, fii atentă la poftele de dulce şi la consumul de alimente nesănătoase.

Mestecă bine mâncarea înainte de a o înghiţi

Mâncarea bine mestecată te menţine sătulă mai mult timp. Creierul are nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a transmite semnalul că eşti sătulă. Dacă mănânci mai repede, înseamnă că vei consuma mai mult în mai puţin timp – chiar până la punctul de supraaalimentare. Încearcă să aloci în plus mesei 10 minute. De asemenea, este important ca atunci când mănânci să nu faci nimic altceva. Trebuie să te concentrezi asupra mâncării.

Acordă atenţie micului dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Când urmezi o dietă, dar nu numai, nu trebuie să sari peste micul dejun pentru că este masa care îi oferă organismului substanţele nutritive pe care le-a pierdut în timpul nopţii. În plus, micul dejun trebuie să conţine 20% din calorii consumate pe parcursul întregii zile.

-   Produse lactate (lapte, iaurt, brânză, unt);

-    Fructe;

-    Cereale;

-    Suc;

-    Cafea, ceai sau ciocolată caldă;

Nu uita că trebuie să creşti cantitatea de apă consumată

Apa este esenţială. Ea ajută sistemul digestiv să funcţioneze corect. Cantitatea recomandată de apă pe zi este de 2 litri, consumată ca apă, ceai sau chiar sucuri naturale. Nu uita că ceaiul este un antioxidant excelent datorită flavonoidelor prezente în plante.