Cele mai bune alimente contra cancerului
Cancerul este unul dintre cele mai grave maladii, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. Din acest motiv a devenit din ce în ce mai important să ştim că alimentele nu doar hrănesc organismul, ci au şi proprietăţi anticancer.
Specialiştii au identificat alimentele care au capacitatea de a distruge celulele canceroase. Iată care sunt acestea!
Legume de mare
Iarba de mare,precum şi alte varietăţi de legume de mare,au efecte remarcabile asupra cancerului. Acestea sunt unele dintre cele mai bogate alimente în iod,o substanţă care lipseşte din dieta multor pacienţi bolnavi de cancer mamar şi ovarian. Legumele de mare mai conţin şi calciu,potasiu,precum şi toate mineralele,care ajută la distrugerea celulelor canceroase.
Alge
Chlorella şi spirulina sunt două dintre algele care au impact puternic asupra celulelor canceroase. Datorită acţiunii lor de detoxificare şi a proprietăţilor de stimulare a sistemului imunitar sunt necesare în tratarea cancerului.
Legume crucifere
Alimentele precum broccoli,conopida şi varza au capacitatea de a stopa creşterea celulelor canceroase în cazul tumorilor la sân,uterin,pulmonar,de colon,ficat şi col uterin. Cercetătorii spun că acest lucru se datorează sulforafanului,un fitochimic care poate stimula enzimele care detoxifică agenţii cancerigeni înainte de a deteriora celulele,precum şi datorită indol-3-carbinolului şi crambenelor,care activează enzimele de detoxificare.
Citeşte şi:
Iată ce alimente combat cancerul la sân!
Topul alimentelor care cauzează cancer
Aloe Vera
Studiile recente arată că în aloe vera se găsesc polizaharide,care au proprietăţi anticancer ce stimulează funcţionarea sistemului imunitar şi distrug tumorile canceroase. Potrivit unui studiu publicat în „International Immunopharmacology“,polizaharidele din aloe vera produc un volum mare de oxid nitric,care are un potenţial antitumoral.
Usturoi
În urma unor studii efectuate pe 3.000 de subiecţi timp de 7 ani cercetătorii au ajuns la concluzia că riscul apariţiei cancerului s-a redus cu peste 60% la cei care au introdus în dietă usturoi. Specialiştii au descoperit că acest lucru se datorează enzimei alliinase,care produce compuşi anticancer. Cheia este să zdrobeşti un căţel de usturoi şi să-l laşi deoparte vreme de 15 minute,pentru a elibera aceşti compuşi anticancer.