Cele mai bune alimente contra cancerului

1 67250 original jpg jpeg

Cancerul este unul dintre cele mai grave maladii, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. Din acest motiv a devenit din ce în ce mai important să ştim că alimentele nu doar hrănesc organismul, ci au şi proprietăţi anticancer.

Specialiştii au identificat alimentele care au capacitatea de a distruge celulele canceroase. Iată care sunt acestea!

Legume de mare

Iarba de mare,precum şi alte varietăţi de legume de mare,au efecte remarcabile asupra cancerului. Acestea sunt unele dintre cele mai bogate alimente în iod,o substanţă care lipseşte din dieta multor pacienţi bolnavi de cancer mamar şi ovarian. Legumele de mare mai conţin şi calciu,potasiu,precum şi toate mineralele,care ajută la distrugerea celulelor canceroase.

Alge

Chlorella şi spirulina sunt două dintre algele care au impact puternic asupra celulelor canceroase. Datorită acţiunii lor de detoxificare şi a proprietăţilor de stimulare a sistemului imunitar sunt necesare în tratarea cancerului.

Legume crucifere

Alimentele precum broccoli,conopida şi varza au capacitatea de a stopa creşterea celulelor canceroase în cazul tumorilor la sân,uterin,pulmonar,de colon,ficat şi col uterin. Cercetătorii spun că acest lucru se datorează sulforafanului,un fitochimic care poate stimula enzimele care detoxifică agenţii cancerigeni înainte de a deteriora celulele,precum şi datorită indol-3-carbinolului şi crambenelor,care activează enzimele de detoxificare.

Citeşte şi:

Iată ce alimente combat cancerul la sân!

Topul alimentelor care cauzează cancer

Aloe Vera

Studiile recente arată că în aloe vera se găsesc polizaharide,care au proprietăţi anticancer ce  stimulează funcţionarea sistemului imunitar şi distrug tumorile canceroase. Potrivit unui studiu publicat în „International Immunopharmacology“,polizaharidele din aloe vera produc un volum mare de oxid nitric,care are un potenţial antitumoral.

Usturoi

În urma unor studii efectuate pe 3.000 de subiecţi timp de 7 ani cercetătorii au ajuns la concluzia că riscul apariţiei cancerului s-a redus cu peste 60% la cei care au introdus în dietă usturoi. Specialiştii au descoperit că acest lucru se datorează enzimei alliinase,care  produce compuşi anticancer. Cheia este să zdrobeşti un căţel de usturoi şi să-l laşi deoparte vreme de 15 minute,pentru a elibera aceşti compuşi anticancer.



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg