Cele mai importante 6 probleme tratate cu turmeric

turmeric jpeg

Turmericul este un condiment inconfundabil folosit mai ales în bucatele orientale tradiţionale din Asia de Sud şi din Orientul Mijlociu, având o aromă de pământ şi culoare vie galben-auriu. Dar turmericul este recunoscut nu doar pentru gust, ci şi pentru beneficiile sale pentru sănătate, de aceea şi-a câştigat în mod cinstit locul în dulapul de condimente al oricărei gospodine.

Iată ce probleme poate trata turmericul!

1. Acneea

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii,curcuma este soluţia perfectă pentru combaterea acneei. Tasneem Bhatia,MD,autor al cărţii Ce mănâncă medicii recomandă amestecarea turmericului cu apă sau iaurt,până se obţine o pastă. Aplicat local,ea spune că vei scăpa de acnee şi de semnele ei.

2. Boala Alzheimer

Această boală neurodegenerativă incurabilă poate fi prevenite prin consumul regulat de turmeric. 

3. Artrita

Persoanele care suferă de osteoartrită au sesizat îmbunătăţiri în ce priveşte severitate durerii,rigiditatea şi limitările funcţionale,după administrarea de turmeric. Chiar mai impresionant a fost faptul că persoanele care au luat curcuma au văzut ameliorări mai mari decât cei care au luat glucozamină,un supliment comun pentru durerile articulare.

4. Balonarea

Turmericul este un antiinflamator,este benefic pentru circulaţie şi detoxifică,ajutând digestia şi eliminând balonarea.

5. Cancerul

Carnea la grătar este gustoasă,dar vine la pachet cu o parte de agenţi cancerigeni. Preparatele din carne gătite la temperaturi ridicate produc în mod natural amine heterociclice (HCAs),un agent cancerigen,prezent şi în fumul de ţigară. Din fericire,cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Hawaii au descoperit că marinarea cărnii într-un sos care conţine turmeric a redus cu 50% factorii cancerigeni. Foarte important,sosul a fost o marinată subţire,pe bază de oţet,fără zahăr.

6. Diabetul

Evitarea zahărului nu este singurul lucru pe care îl poţi face pentru a te feri de diabet. Într-un studiu realizat de Diabetes Carese se arată că capsulele de curcumina luate zilnic,timp de nouă luni,au ajutat la protejarea celor diagnosticaţi cu pre-diabet,reducând riscul de a dezvolta diabet de tip 2.Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg