Cele mai importante beneficii ale consumului de sparanghel

Pe lângă faptul că este recomandat în regimurile pentru slăbit, sparanghelul are şi ale beneficii asupra corpului. Aflam in acest articol care sunt cele mele mai importante beneficii ale consumului de sparanghel.
Sparanghelul menţine sub control simptomele diabetului
Un consum constant de sparanghel reglează nivelul glicemiei din sânge şi stimulează producţia de insulină,două procese importante în menţinerea sub control a simptomelor diabetului zaharat de tip 2.
Citeşte şi:
7 lucruri pe care nu le ştiai despre sparanghel
Sparanghelul,bun de consumat la dietă
Sparanghelul acţionează ca un diuretic natural
Sparanghelul conţine cantităţi mari de asparagină,un aminoacid care elimină toxinele din corp rapid prin mărirea cantitătţii de urină. Cu alte cuvinte,această legumă are un rol important în procesul de slăbit,cât şi în probleme de sănătate precum edeme sau hipertensiune.
Sparanghelul imbunătăţeşte digestia
Proteinele şi fibrele din sparanghel contribuie la o mai bună digestie,mai ales în cazul persoanelor care au un metabolism leneş.
În plus,această legumă conţine un carbohidrat cunoscut sub numele de inulină,care oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp şi favorizează absorbţia altor substanţe nutritive,necesare pentru o bună digestie.
Sparanghelul i ţi protejează rinichii
Sparanghelul abundă în acid folic,vitamina C şi fibre. Toate aceste substanţe susţin funcţiile renale şi previn inflamaţiile de la nivelul acestor organe,datorită antioxidanţilor pe care îi conţine din plin.