Cercetătorii au descoperit noi beneficii ale consumului moderat de cafea

1 66571 original jpg jpeg

Persoanele care consumă în mod constant cafea, dar în cantităţi moderate, au un risc cu 54% mai mic de a suferi de diabet, potrivit cercetătorilor greci.

Pe durata studiului care s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani,participanţii au completat un chestionar şi au răspuns mai multor întrebări ce vizau regimul alimentar,oferind astfel informaţii inclusiv despre consumul lor zilnic de cafea.

Un consum mai mic de 1,5 ceşti de cafea pe zi a fost considerat superficial,iar un consum de peste 1,5 ceşti de cafea pe zi a fost considerat "obişnuit". Eşantionul de voluntari a cuprins 816 consumatori superficiali,385 consumatori "obişnuiţi" şi 239 persoane care nu consumau deloc această băutură.

Participanţii au efectuat,de asemenea,teste sangvine,pentru a evalua nivelul markerilor proteici ai inflamaţiilor. Testele sangvine au măsurat şi concentraţiile de antioxidanţi,care indică abilitatea organismului de a neutraliza "radicalii liberi",structuri moleculare care au potenţialul de a vătăma celulele.

După 10 ani,191 persoane au dezvoltat diabet-13% dintre bărbaţii şi 12% dintre femeile din grupul iniţial de voluntari. Participanţii care au raportat cel mai mare consum de cafea au prezentat cel mai mic risc de diabet.

Consumatorii de cafea "obişnuiţi" au prezentat un risc de diabet cu 54% mai mic în comparaţie cu persoanele care nu beau deloc cafea,chiar şi după eliminarea din ecuaţie a altor factori de risc,precum fumat,hipertensiune,prezenţa diabetul în istoricul medical familial şi consumul de băuturi energizante,au precizat autorii acestui studiu,care a fost publicat în European Journal of Clinical Nutrition.

Concentraţiile de amiloid seric,unul dintre markerii inflamatori din sânge,par să explice unele dintre legăturile dintre cafea şi diabet. Consumul ridicat de cafea este asociat cu concentraţii mici de amiloid seric.

Studiul a fost realizat pe o durată de 10 ani şi pe un eşantion de peste 1.300 de persoane cu vârste de peste 18 ani.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg