Consumă aceste alimente şi băuturi în zilele caniculare!

1 73436 original jpg jpeg

Când temperaturile cresc, simţi nevoia să mănânci mai uşor,mai puţin, dar completezi meniul cu multe lichide şi fructe răcoroase. Doctorul nutriţionist Corina Zugravu îţi spune ce alimente şi băuturi fac bine corpului în zilele caniculare, asigurând necesarul zilnic de apă, vitamine şi minerale.

Este important ca în zilele foarte călduroase să consumi alimente şi băuturi vitaminizante,spune medicul nutriţionist.

„În timpul verii,organismul uman consumă un surplus de energie,în comparaţie cu restul anului. Astfel,corpul nostru are nevoie de un boost de vitamine şi de energie. Legumele şi băuturile naturale sunt cele mai bune surse de suplinire a acestor pierderi. Astfel,o atenţie sporită la meniul zilnic va asigura necesarul de nutrimenţi atât de important organismului“, spune Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

Roşiile şi castraveţii,bogate în nutrimenţi,sărace în calorii

Vara,mănâncă legumecolorate,cum sunt roşiile şi castraveţii,pe care le poţi găti pe baie de aburi sau le poţi consuma în stare crudă,în salate,cu ulei de măsline şi lămâie.

Au un nivel caloricredus,dar sunt surse importante de vitamina C şi A,cât şi de săruri minerale precum fier,calciu,potasiu,fosfor,magneziu,iod.

Mai mult,aceste legume au în compoziţie 95% apă,deci asigură şi hidratare pe lângă vitaminele din complexul B:B3,B9 şi B6,cât şi vitaminele A şi E. Castraveţii conţin şi enzime benefice digestiei.

Pe lângă multă apă,bea sucuri naturale

Ca să te hidratezi,vara e bine să bei cel puţin 2 litri de apă şi lichide precum sucuri naturale din fructe,dar şi bere,pentru că are un conţinut redus de alcool şi contribuie la o bună hidratare a organismului.

În plus,berea oferă un necesar de nutrimenţi esenţiali,fiind fabricată din ingrediente naturale:cereale,hamei,drojdie de bere şi apă. Pe lângă fibrele provenite din cereale şi antioxidanţii care provin din hamei,berea conţine vitamine din complexul B:B3,B2,B6,B9.

Dr. nutriţioist Corina Zugravu recomandă moderaţie în ceea ce priveşte consumul de bere,astfel că,petru bărbaţi se recomandă 660 ml/zi,iar pentru femei,330 ml/zi.

d8dfb708495ba4b72cad917bba232d6b jpg jpeg

Poţi completa nivelul de hidratare şi cu sucuri naturale din fructe. Astfel,fructele care conţin mare cantitate de apă sunt pepenele roşu,pepenele galben,zmeura,căpşunele,afinele,cireşele,zmeura şi piersicile,fiind recomandate pentru că au şi vitamine precum  A,C,D si E,cât şi vitaminaB6.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg