Cum alegi măslinele. Sfaturi utile
Măslinul a reprezentat dintotdeauna un simbol al sănătăţii şi un aliment-vedetă, ideal pentru consumul lar, dar şi pentru vegetarieni sau persoanele care ţin post.
Măslinele conţin,în cea mai mare parte fier,calciu,dar şi vitamina E,fibre şi cupru. Consumate în salate,măslinele sunt un bun energizant,normalizează valoarea colesterolului şi sunt perfecte pentru persoanele în vârstă,predispuse infarctului şi bolilor cardiovasculare.
Însă,te-ai întrebat vreodată,care măsline sunt mai sănătoase,cele negre sau cele verzi sau care este diferenţa între cele două tipuri? Iată câteva răspunsuri!
Cum alegi măslinele-măsline verzi sau negre?
Măslinele verzi sunt,de fapt,varianta necoaptă a măslinelor negre. Pentru că sunt culese înainte de a se coace,ele conţin o substanţă numit oleuropein,care le conferă gustul uşor amărui.
Măslinele negre sunt cele coapte. O măslina verde,de dimensiuni medii,având 3 grame,conţine aproximativ 3 calorii şi 0,3 grame de grăsime,în timp ce o măslină neagră de aceleaşi dimensiuni conţine 7 calorii şi 1 gram de grăsime.