Cum influenţează vremea starea ta de sănătate

1 73809 original jpg jpeg

Te dor oasele înainte să plouă sau te ia cu dureri de cap când e excesiv de cald afară? Starea ta de sănătate are adesea de suferit de pe urma fenomenelor meteo – iată în ce fel.

Nu trebuie să suferi de o afecţiune anume ca să fii meteosensibilă. Totuşi,vremea schimbătoare are efecte mai puternice asupra persoanelor care suferă de diverse afecţiuni. Femeile sunt cele mai vizate,dar şi bărbaţii se resimt adeseori.  Iată în ce fel ne afectează diferitele fenomene meteorologice:

Canicula

Căldura excesivă suprasolicită organismul:vasele de sânge se dilată,transpiri mai mult... şi,dacă suferi cu inima,eşti supraponderală sau ai hipotiroidie,te resimţi imediat. Tensiunea îţi creşte,te cuprinde ameţeala,ai migrene sau ţi-e sete continuu.

Furtuna

Când se pregăteşte o furtună,presiunea atmosferică are variaţii bruşte şi semnificative,lucru pe care-l poţi resimţi prin dureri de oase,de articulaţii,dureri de cap,oboseală,depresie,insomnia. Cele mai sensibile sunt femeile cardiace,reumaticele sau care au suferit recent intervenţii chirurgicale.

Vântul puternic

Când vântul bate în rafale,aducând praf şi alergeni,  te vei simţi cu siguranţă rău dacă eşti astmatică sau dacă eşti alergică. Anxietatea şi sinuzitele alergice nu lipsesc din „tablou”...

Frigul

Când termometrul scade mult sub zero grade,fă atenţie la apariţia afecţiunilor cardiace,tahicardie sau migrene. Suferi mai mult dacă ai probleme respiratorii,cardiace sau reumatice.

Citeşte şi:

3 remedii naturale care înving oboseala

Remedii eficiente contra bătăturilorRecente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg