Cum îţi dai seama că eşti deshidratată

1 75081 original jpg jpeg

În toate perioadele din an hidratarea este esenţială pentru sănătate. Vara însă trebuie să consumăm şi mai multă apă datorită temperaturilor foarte ridicate.

Cantitatea de apă pe care o consumi zilnic nu este un indiciu corect al deshidratării. Ce simptome ale deshidratării nu ar trebui să ignori:

1.Sete permanentă şi gura uscată

Dacă ai această senzaţie,remediul este să consumi cât mai multe lichide. Totuşi,medicii ne spun că nu ar trebui să ajungem în acest punct în care bem apă doar când ne este sete.

2.Semne de oboseală,confuzie şi mânie

Studiile au dovedit că un nivel ridicat de deshidratare poate să ne afecteze funcţiile cognitive. Acest simptom este mai des întâlnit la persoanele foarte tinere sau la cele mai în vârstă,pentru care oboseala sau enervarea nu reprezintă un simptom de alertare.

3. Durere de cap şi dezorientare

Te doare capul mai tot timpul şi nu ştii de ce? Deshidratarea poate fi cauza. La acestea se adaugă senzaţiile de greaţă,de ameţeală şi dezorientare. De exemplu,alergătorii de maratoane se confruntă  deseori,chiar pe pistă,cu aceste probleme,din cauza deshidratării.

Citeşte şi:3 alimente care previn deshidratarea

4.Lipsa transpiraţiei

Este probabil unul dintre semnele cele mai alarmante ale unui nivelridicat de deshidratare.

5.Urină închisă la culoare

Dacă urina este de culoare închisă atunci trebuie să ştii că acesta este un alt simptom al faptului că nu te hidratezisuficient.

6. Crampe musculare

Este firesc să ai crampe musculare dacă ai fost la sală,însă dacă acestea persistă,atunci pot fi un simptom al deshidratării.

Citeşte despre:Cum afectează deshidratarea corpul