Cum păstrezi alimentele în frigider

Vara înghesui în frigider fel de fel de alimente fără să te gândeşti că anumiţi microbi pot trece de la un aliment la altul, îmbolnăvindu-te.
3 grade pentru mâncarea gătită
Înainte să aşezi mâncarea gătită în frigider,o laşi să se răcească bine,apoi o acoperi cu un capac. O aşezi întotdeauna pe raftul de sus al frigiderului,deoarece aici poate fi păstrată la o temperatură de 0 grade-3 grade.
4 grade pentru produsele lactate
Lactatele împrumută cel mai repede mirosurile din frigider. Aşa că dacă laşi smântâna descoperită,vei avea surpriza ca în câteva ore să aibă miros de alte mâncăruri din frigider.
Brânzeturile le pui în vase acoperite şi le aşezi pe raftul din mijloc,unde sunt între 3 grade şi 4 grade.
6 grade pentru decongelarea cărnii
Când vrei să decongelezi carnea,nu o lăsa în frigider în pungi aşezate direct pe raft. Zeama scursă va ajunge pe alte alimente şi le poate contamina cu diverse bacterii.
Cel mai bine este să le pui în vase acoperite,pe raftul de jos,unde sunt între 4 grade şi 6 grade.
7 grade pentru ouă şi sosuri
Uşa frigiderului este considerată o zonă mai caldă. De aceea,poţi plasa acolo alimentele perisabile. Înainte să aşezi ouăle în locul lor special,este bine să le speli. Ele pot fi contaminate cu salmonella sau cu alţi germeni periculoşi.
8 grade pentru legume şi fructe
Dacă ai posibilitatea,separă legumele de fructe şi aşază-le în cele două sertare diferite. Pentru că legumele au nevoie de mai multă umiditate,nu le scoate din ambalaje.
Fructele în schimb pot fi aşezate direct în sertar. Aici temperatura este între 8 grade şi 10 grade,ideală pentru a le păstra proaspete câteva zile.