Cum să elimini toxinele din organism
Ţi se întâmplă să te simţi deseori extrem de obosită, iar atunci când te uiţi în oglindă să constaţi că cercurile negre de sub ochi sunt primele pe care le remarci? Stresul şi alimentaţia necorespunzătoare, din cauza stilului de viaţă haotic, îşi pun amprenta asupra organismului. Iată ce poţi face pentru a elimina toxinele!
Corpul uman este una dintre cele mai inteligente maşinării şi, dacă nu ai grijă de el din timp, se poate degrada rapid. Sistemul limfatic joacă un rol extrem de important în eliminarea toxinelor care se acumulează de-a lungul timpului. Cearcănele şi pielea uscată excesiv sunt două dintre cele mai întălnite semne care îţi arată că e timpul să apelezi metodele naturale de curăţare a organismului.
Trifoi roşu
Plin de antioxidanţi, trifoiul roşu te ajută să elimi toxinele din sânge şi din ficat. Este, de asemenea, un bun expectorant care ajută la curăţarea plămânilor. Datorită conţinutului mare din vitaminele B şi C, planta ajută la întărirea imunităţii. Pune o linguriţă de flori uscate şi mărunţite la o cană de apă fierbinte. Lasă 10 minute la infuzat şi strecoară. Bea 3-4 căni pe zi.
Mesteacăn
Seva de mesteacăn este un diuretic natural care stimulează eliminarea toxinelor din întreg organismul. Consumul acesteia este recomandat pentru tratarea bronşitelor şi a artritei, dar şi pentru diminuarea celulitei. Conţine micronutrienţi, care ajută la micşorarea colesterolului şi la scăderea rapidă în greutate. Dacă vrei să o prepari acasă, trebuie să colectezi seva în martie şi aprilie. Se perforează 4-8 cm din trunchiul unui mesteacăn matur sau câteva ramuri groase, din care va curge un lichid dulce-acrişor – seva de mesteacăn. După colectare, pentru a opri scurgerea, se unge orificiul prin care a curs cu răşină şi se acoperă cu ceară sau cu răşină, pentru a nu devitaliza copacul. Seva se bea imediat după colectare. Se recomandă între 0,5-1 l pentru adulţi, pentru copiii peste 8 ani 200-500 ml, iar pentru cei până în 8 ani într 100-300 de ml.
Urzică
Această plantă aduce o mulţime de beneficii organismului, printre care una dintre cele mai importante este purificarea sângelui. Are proprietăţi antioxidante, antimicrobiene, astringente şi analgezice. Ajută la eliminarea substanţelor dăunătoare organismului prin creşterea producţiei de urină. Ceaiul se obţine dintr-o lingură de urzici care se adaugă la o ceaşcă de apă clocotită. Se acoperă 5-6 minute, apoi se strecoară. Se consumă zilnic 3 căni ceşti de ceai, cu înghiţituri mici. Nu se adaugă zahăr.
Rădăcină de brusture
Această plantă a fost folosită de secole întregi în medicina tradiţională ca un excelent purificator. Are efect diuretic şi diaforetic, adică te ajută să transpiri, eliminând astfel substanţele toxice prin intermediul porilor. Se recomandă un ceai dintr-o lingură de rădăcină de brusture mărunţită şi 250 ml de apă. Se fierbe la foc mic 3 minute şi se lasă la infuzat 10-15 minute, iar la final se strecoară. Se bea o cană în fiecare zi, timp de două săptămâni,
Păpădie
Păpădia te ajută să dai un restart întregului organism, fiind de folos pentru stimularea apetitului, alinarea afecţiunilor stomacale, împotriva durerilor încheieturilor, tratarea eczemelor şi chiar şi a vânătăilor. Prepară un ceai din 4-6 g de frunze uscate şi 150 ml de apă. Lasă-le să fiarbă 5-10 minute, apoi strecoară. Bea 3 căni pe zi.