Cum să fii mai fericită la serviciu

1 68173 original jpg jpeg

Unele zile petrecute la serviciu par mai degrabă o tabără de adaptare pe front. Fie că eşti sufocată de cerinţe, fie că noi sarcini vin peste tine, fie doar ai o zi proastă, există soluţii să depăşeşti aceste situaţii.

Înfrumuseţează-ţi biroul

Este locul în care îţi petreci cel puţin opt ore pe zi,de aceea,ca să te simţi confortabil,ai grijă să-ţi amenajezi birouldupă bunul plac. Aşadar,poţi alege o vază cu flori nemuritoaresau un poster care îţi face plăcere. Îţi poţşi aduce de acasă o fotografie cu cei dragi sau o poză haioasă cu animalul de companie,dacă eşti posesoarea unuia.

Apă în loc de cafea

O ceaşcă cu cafea este binevenită dimineaţa,ca să îţi dea energie,însă nu toată ziua. Căci în loc să-ţi facă bine,te va agita. Alege să ţii pe birou o cană sau  o sticlă cu apă. Nu doar că te vei hidrata,dar vei observa că vor începe să dispară şi stările de nervozitate.

Acceptă ticurile colegilor

Lucrezi într-o echipă,aşadar trebuie să-ţia sumi că nu toţi colegii se poartă ca tine. Poate unii dintre ei vorbesc prea tare,poate alţii au obiceiul să mănânce la birou,în loc să meargă în sala de mese.

Trebuie să înveţi să accepţi aceste obiceiuri,cum şi ei le acceptă pe ale tale şi să nu te mai enervezi în fiecare zi de la acelaşi motiv.

Nu te stresa din greşeli... trecute

Ai obiceiul să te consumi din cauza unei muştruluieli pe care ai primit-o de la şef în urmă cu câteva săptămâni? Nu este deloc un obicei constructiv,ci o sursă permanentă de stres. Şi te împiedică,de asemenea,să lucrezi la capacitate maximă. Gândeşte-te că a fost o greşeală din care ai învăţat ceva şi că deja a fost reparată,deci nu mai are rost să te gândeşti la ce-ar fi fost dacă...

O gustare,mereu la îndemână

Unele persoane devin nervoase şi nu se mai pot concentra când le este foame. Aşadar,dacă ştii că şi tu reacţionezi astfel,nu ezita să ai tot timpul o mică gustare la birou. Fie că este vorba de fructe proaspete,de un pachet de biscuiţi sau de un sandviş pregătiti de acasă,îţi vor fi de mare ajutor.

Mai citeşte şi:

Cum revii la serviciu după concediul de maternitate

Ai o pasiune? Transform-o în job!