Cum să mănânci sănătos la birou!

1 67643 original jpg jpeg

Ştim că atunci când eşti la muncă, nu reuşeşti să mănânci sau cel puţin iei nişte gustări. La fel ca pe mulţi, munca ne domină şi nu reuşim de multe ori nici să mâncăm. Ajungem să ne sacrificăm pentru a lucra, uitând că sănătatea este mai importantă.

Cererile la locul de muncă încep să crească,şi astfel se reduce timpul pentru a avea grijă de alte aspecte ale vieţii. În timp ce lipsa timpului îi poate afecta pe cei dragi,şi pe tine te afectează. Corpul începe să nu mai reziste pentru că nu te hrăneşti corespunzător. Mulţi cred că un mic dejun sănătos şi o cină sunt suficiente în timpul în care lucrezi.

Iată şase sfaturi pentru a mânca sănătos în timp ce eşti la locul de muncă:1. Evită snack-urile la masa de prânz

Multă lume preferă să mănânce chips-uri,să bea cola sau să mănânce un baton de ciocolată şi spun că le este de ajuns. În schimb,poţi mânca o salată sau mâncare gătită de acasă,pe care doar o încălzeşti,mâncare sănătoasă.

Cantităţile mari de zahăr va suprima nu numai sistemul imunitar pentru mai multe ore,aceasta va creşte probabil anxietatea şi te va face să te simţi mai obosită după-amiaza şi seara.

2. Evită fast-food-ul

Mulţi preferă să mănânce mâncare de la fast-food. Acestea nu sunt deloc sănătoase şi dacă o consumi zilnic ajungi să fii dependent de astfel de mâncare. Acestea sunt bogate în calorii,chiar dacă este apreciată şi consumată de tot mai multă lume care nu are timp să gătească.

3. Masa de prânz 

Poţi pregăti de acasă prânzul pentru birou. Tot ce trebuie să faci este să planifici timpul şi să fii creativă. O garnitură de orez cu o salată poate deveni o masă de prânz foarte sănătosă şi hrănitoare. Sigur ai în casă cele necesare pentru a pregăti ceva uşor de seara.

4. Evită cuptorul cu microunde

Cele mai multe persoane sunt conştiente de pericolele la care sunt expuşi dacă încălzesc mâncarea în cuptorul cu microunde. Totuşi,acestea sunt prezente în toate sălile de masă. La fel de important,cele mai multe dintre produsele încălzite în cuptorul cu microunde sunt procesate,ambalate şi conţin zahăr,sodiu,aditivi sintetici,conservanţi şi culoranţi,care nu sunt sănătoase.

5. Nu mânca la birou

Probabilitatea de a alege o opţiune nesănătoasă creşte în cazul în care rămâi lipită de spaţiul de lucru. Ia o pauză de 10 minute şi mergi la cantină pentru a mânca sau într-un loc relaxant. Dacă mănânci în timp ce lucrezi poţi face indigestie,deoarece se combină stresul cu mâncarea.

6. Prânzul luat în oraş

Este mai mult decât un sandviş la masa de prânz. Varietatea este cheia succesului. Masa de prânz poate fi alcătuită din fulgi de ovăz cu seminţe de in şi afine. Acesta poate fi kimchi sau supă şi ceai verde rece,cu lămâie. Vei mânca sănătos şi se va creea o experienţă de prânz,care este specială şi plină de satisfacţii.

Credit foto:www.care2.com