Cum să-ţi îmbunătăţeşti cafeaua de dimineaţă
Te duci la un coffe shop şi nu-ţi mai vine să pleci, când vezi câte sortimente îmbietoare de cafea găseşti acolo: de la mocha cu mentă, cafea cu aromă de cremă de zahăr ars sau chiar cafea cu aromă de brioşe. Totuşi, de ce nu ai putea să îţi faci propria cafea desert la tine acasă, fără să adaugi chimicale?
Cele mai multe dintre aceste arome caraghioase de cafea pe care le găseşti la coffe shop sunt realizate dintr-un amestec de ingrediente naturaleşi artificiale pe care producătorii nu sunt obligaţi să le dezvăluie în detaliu,ceea ce înseamnă că nu poţi şti sigur ce este în cafeaua ta de dimineaţă.
Din fericire,există o mulţime de moduri sănătoase prin care poţi adăuga aromă cafelei tale cu ingrediente naturale,fără adaos de zahăr sau alte e-uri,ca să nu mai vorbim de banii economisiţi.
1. Cafea cu scorţişoară
Aroma subtilă şi dulce a scorţişoarei acoperă gustul amar al cafelei naturale,iar cercetările arată că poate chiar să controleze nivelul zahărului din sânge. Adaugă două linguri de scorţisoară în recipientul în care ţii cafeaua şi prepară cafeaua ca de obicei,adaugând din acest mixt.
2. Cafea cu vanilie
Extractul de vanilie este sărac în calorii şi dă o aromă incredibilă cafelei. Poate fi adăugat în iaurt,piureuri de fructe şi unt de migdale,dar este extrem de bun mai ales în cafea. Dacă faci un ibric întreag,doar adaugi ½ linguriţă de vanilie când cafeaua deja fierbe. Dacă vrei să pui doar în cana ta,atunci câteva picături sunt suficiente.
3. Cafea cu ciocolată
Există desert care să nu meargă perfect cu ciocolata? Sigur că nu. Pune o pătrăţică de ciocolată neagră cu peste 70% cacao sau 2 linguriţe fulgi de ciocolată dark în cana goală,apoi umple cu cafea foarte fierbinte. Se amestecă energic pentru a topi ciocolata şi se savurează în linişte.
4. Cafea cu portocale
Începe-ţi ziua cu o cafea bună şi cu o explozie proaspătă de citrice. Pune o lingură de coajă de portocală proaspăt rasă peste o cană de cafea măcinată şi prepară cafeaua ca de obicei.
5. Cafea cu nucă de cocos
Această aromă tropicală este imbatabilă în cafeaua rece. Tot ce trebuie să faci este să amesteci nucă de cocos prăjită cu cafea măcinată,se adaugă apă şi se lasă la macerat toată noaptea,înainte de a fi strecurată. Se serveşte rece.
6. Cafea cu cardamom
Cardamomul,care face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul,aduce un parfum indian în casa ta. Se foloseşte atât pentru a aromatiza ceaiul,dar şi pentru a da o notă specială cafelei. Pentru a obţine aroma dorită,trebuie să urmezi paşii de la cafeaua cu scorţişoară.
Acum ştii cum să dai gust cafelei,doar uită-te în dulap şi vezi cu ce vrei să o combini astăzi.