Cum să-ţi îmbunătăţeşti cafeaua de dimineaţă

1 70537 original jpg jpeg

Te duci la un coffe shop şi nu-ţi mai vine să pleci, când vezi câte sortimente îmbietoare de cafea găseşti acolo: de la mocha cu mentă, cafea cu aromă de cremă de zahăr ars sau chiar cafea cu aromă de brioşe. Totuşi, de ce nu ai putea să îţi faci propria cafea desert la tine acasă, fără să adaugi chimicale?

Cele mai multe dintre aceste arome caraghioase de cafea pe care le găseşti la coffe shop sunt realizate dintr-un amestec de ingrediente naturaleşi artificiale pe care producătorii nu sunt obligaţi să le dezvăluie în detaliu,ceea ce înseamnă că nu poţi şti sigur ce este în cafeaua ta de dimineaţă.

Din fericire,există o mulţime de moduri sănătoase prin care poţi adăuga aromă cafelei tale cu ingrediente naturale,fără adaos de zahăr sau alte e-uri,ca să nu mai vorbim de banii economisiţi.

1. Cafea cu scorţişoară

Aroma subtilă şi dulce a scorţişoarei acoperă gustul amar al cafelei naturale,iar cercetările arată că poate chiar să controleze nivelul zahărului din sânge. Adaugă două linguri de scorţisoară în recipientul în care ţii cafeaua şi prepară cafeaua ca de obicei,adaugând din acest mixt.

2.  Cafea cu vanilie

Extractul de vanilie este sărac în calorii şi dă o aromă incredibilă cafelei. Poate fi adăugat în iaurt,piureuri de fructe şi unt de migdale,dar este extrem de bun mai ales în cafea. Dacă faci un ibric întreag,doar adaugi ½ linguriţă de vanilie când cafeaua deja fierbe. Dacă vrei să pui doar în cana ta,atunci câteva picături sunt suficiente.

3. Cafea cu ciocolată

Există desert care să nu meargă perfect cu ciocolata? Sigur că nu. Pune o pătrăţică de ciocolată neagră cu peste 70% cacao sau 2 linguriţe fulgi de ciocolată dark  în cana goală,apoi umple cu cafea foarte fierbinte. Se amestecă energic pentru a topi ciocolata şi se savurează în linişte.

4. Cafea cu portocale

Începe-ţi ziua cu o cafea bună şi cu o explozie proaspătă de citrice. Pune o lingură de coajă de portocală proaspăt rasă peste o cană de cafea măcinată şi prepară cafeaua ca de obicei. 

5. Cafea cu nucă de cocos

Această aromă tropicală este imbatabilă în cafeaua rece. Tot ce trebuie să faci este să amesteci nucă de cocos prăjită cu cafea măcinată,se adaugă apă şi se lasă la macerat toată noaptea,înainte de a fi strecurată. Se serveşte rece.

6. Cafea cu cardamom

Cardamomul,care face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul,aduce un parfum indian în casa ta. Se foloseşte atât pentru a aromatiza ceaiul,dar şi pentru a da o notă specială cafelei. Pentru a obţine aroma dorită,trebuie să urmezi paşii de la cafeaua cu scorţişoară.

Acum ştii cum să dai gust cafelei,doar uită-te în dulap şi vezi cu ce vrei să o combini astăzi.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg