Cum să-ţi stimulezi metabolismul în 7 zile

simeon stalpnicul png

De câte ori nu te-ai apucat de o dietă la începutul săptămânii, doar pentru a renunţa la ea marţi sau miercuri, în cel mai fericit caz? Prea multe diete îţi pot crea o stare de nervozitate şi te pot face să simţi că nu vei reuşi niciodată. Dar nu e totul pierdut!

Încearcă planul de 7 zile pentru stimularea metabolismului,propus de Dr. Oz. Acesta te ajută să topeşti grăsimeleîncăpăţânate şi sa te menţii.

Ce este metabolismul?

Metabolismul este procesul prin care organismul descompune alimentele pentru a produce energie. Când eşti tânăr,masa musculara stochează energia,prevenind creşterea în greutate. Cu toate acestea,odată cu trecerea anilor,masa musculară scade,ceea ce duce la creşterea ţesutului adipos din organism. După vârsta de 40 de ani,metabolismul începe să încetinească cu 5% la fiecare deceniu,ceea ce face pierderea în greutate deosebit de dificilă.

Vestea buna este poţi combate încetinire metabolismului cu planul de 7 zile şi vei arde grăsimile mai repede decât ai crezut.

Ziua 1:Află care este rata metabolismului tău

Pentru a începe,trebuie să îţi dai seama de rata metabolică plec\nd de la indicatori precum vârsta ta,înălţimea,greutatea şi activitatea. Aceste date vor ajuta la determinarea modului în care poate corpul tău să ardă caloriile.  Caută pe internet un calculator pentru a vedea ce rată metabolică ai. 

Ziua 2:Tăie 100 de calorii pe zi

Când dieta este agresivă şi se fac reduceri drastice de caloriiîn aportul zilnic,corpul intră în panică şi se manifestă prin senzaţia continuă de foame,iar asta încetineşte metabolismul. Cel mai bun mod de a ţine o dietă în mod eficient este de a reduce 100 de calorii pe zi,din ceea ce mâncai în mod normal.

Ziua 3:Adaugă proteine

Dacă vrei să ai un metabolism mai rapid,trebuie să ai un regim bazat pe proteine. Corpul tău arde de două ori mai multe calorii pentru digestia proteinelor,decât o face atunci când consumi carbohidraţi. Poţi mânca peşte de două ori pe săptămână-acesta conţine acizi graşi omega-3,care ajută la arderea grăsimilor din organism. 

Ziua 4:Mănâncă la fiecare 3 ore

Iată o veste surprinzătoare:Dacă mănânci mai des,vei accelera metabolismul. Totuşi,trebuie să ai un program clar. Asta înseamnă trei mese pe zi,plus două gustări sănătoase. Mai mult,trebuie să mănânci în prima oră de la trezire,pentru ca organismul tău să nu intre în modul de “foame”.

Ziua 5:Bea 3 pahare de lichide cu gheaţă pe zi:Iced cafe,ceai verde sau apă

Cafeaua şi ceaiul verde conţin cafeină,o substanţă care în mod natural intensifică metabolismul. Adaugă gheaţă şi le vei creşte potenţialul. Băuturile extrem de reci forţează organismul să lucreze în plus pentru a-l încălzi,asta însemnând că va consuma mai multă energie.

Ziua 6:Ia zinc

Zincul reduce senzaţia de foame prin creşterea nivelului de leptină,un hormon cheie care alertează organismul atunci când eşti sătulă,astfel încât să nu mănânci mai mult decât este necesar. Poţi cumpăra zinc la pliculeţe de 15 mg.

Ziua 7:Exerciţii în reprize scurte

Când faci exerciţii în reprize scurte,soliciţi muşchii,care determină organismul să ceară imediat mai multe calorii şi apoi le arde rapid. Un dans sportiv scurt sau coborârea pe o panta abruptă sunt exemple de astfel de excerciţii solicitante,care pot da un impuls metabolismului.Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg