Cum te răcoreşti fără aerul condiţionat

1 74490 original jpg jpeg

Redu nevoie de a da drumul la aerul condiţionat de îndată ce în casă se încălzeşte cu ajutorul acestor mici trucuri. Iată care sunt ele!

Închide ferestrele

Această metodă poate părea contraintuitivă,dar în zilele fierbinţi de vară,deschiderea ferestrelor nu va face decât ca locuinţa ta să se încingă,nu să se răcească. Când se lasă noaptea,în cazul în care aerul din exterior este mai rece decât cel din interior,lasă ferestrele larg deschise,în special cele orientate spre vânturile predominante,astfel încât să profiţi de ventilaţia în cruce. Asigură-te că le închizi şi că tragic jaluzelele înainte de a răsări soarele. De asemenea,pune plante de apartament în faţa ferestrelor însorite,pentru a absorbi o parte din energia rezelor solare.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru a te proteja de căldură în timpul sarcinii

Cum te îmbraci ca să te protejezi de căldură

Mănâncă mese reci

La fel cum un cocktail băut îţi răcoreşte corpul şi consumul de alimente reci ajută la menţinerea temperaturii interne mai mici,în timpul unei zile fierbinţi. Încearcă o salată simplă cu pepene verde sau o supa rece. Dacă vrei să găteşti,apelează la grătar,deoarece cuptorul şi aragazul va încălzi bucătăria.

Stinge luminile

În timp ce instalaţiile moderne,cum sunt LED-uri,sunt mult mai eficiente,becurile cu incandescenţă pot produce la fel de multă căldură ca atunci când fac lumină. Este întotdeauna o idee bună de a stinge luminile pentru a economisi energie,mai ales în zilele fierbinţi de vară,pentru a păstra o temperatură scăzută în cameră. Acelaşi lucru este valabil şi pentru electronice. Deconectează orice dispozitiv,de care nu ai nevoie. Chiar şi doar băgate în priză,multe dintre acestea rămân fierbinţi.

Fă un duş rece sau înoată

Dacă îţi este foarte cald,redu temperatura corpului prin scufundarea în apă rece. Poţi,de asemenea,să pui cuburi reci de gheaţă pe încheieturile de la mâini. În felul acesta vei simţi efectele răcirii foarte repede.