Cum trebuie să stai corect la birou

1 69641 original jpg jpeg

Dacă serviciul tău presupune să stai la birou, în faţa unui computer, este posibil să te confrunţi cu câteva probleme de sănătate. Iată cum poţi să le eviţi!

Fără o poziţie corectă când stă la calculator,te-ai putea confrunta cu dureri de gât,de genunchi şi experimentezi furnicături în degete,mâini şi încheieturi. Buna postură presupune să ţii corpul într-o poziţie corectă,care este ideală atunci când stai în picioare,mergi pe jos,stai pe scaun sau în poziţia culcat-postură care nu pune presiune asupra muşchilor care susţin ligamentele.

Postura corectă ţine la distanţă problemele de sănătate

Este important să-ţi păstrezi oaselor şi articulaţiile în aliniament drept,astfel încât muşchii să fie folosiţi în mod eficient. Postura corectă ţine la distanţă problemele de sănătate. Mai ales atunci când petreci foarte multe ore în faţa unui calculator. Postura dreaptă ajută la prevenirea durerilor de spate şi a celor musculare. În plus,ajută la ţinerea la distanţă a oboselii musculare,permiţând organismului să utilizeze mai puţină energie.

Stai cu spatele drept

Pentru început,trebuie să stai pe scauncu spatele drept şi cu umerii perfect stabili. Fesele ar trebui să atingă în partea din spate a scaunului. Foloseşte o mică pernă lombară sau un prosop rulat care ar putea ajuta la menţinerea curbei normale a spatelui.

Nu sta picior peste picior!

Stai la o lungime de braţ de ecranul calculatorului. Îndoaie genunchii în unghi drept şi evită să stai picior peste picior. Ţine picioarele pe podea şi ai grijă ca ochii să fie la acelaşi nivel cu ecranul computerului. Ţine braţele pe scaun sau pe birou.

Fă pauze

Pauzele sunt foarte importante. Evită să stai în aceeaşi pozitie mai mult de 30 de minute. Fă exerciţii simple de gât atunci când simţi că ai stat prea mult în aceeaşi poziţie. Înclină capul încet din faţă spre spate şi dintr-o parte în alta.

Nu uita să iei pauze odată la fiecare 30 de minute şi să te plimbi:mergi după un pahar cu apă,la toaletă sau stai la birouşi întinde-ţi picioarele.