Dormi şi slăbeşti! Cum te ajută somnul să scapi de kilogramele în plus? Îţi explică un antrenator de fitness

1 53444 original jpg jpeg

Oboseala aduce nu doar o putere mai mică de concentrare, ci şi alegeri culinare complet nesănătoase şi o dorinţa mult diminuată de a face mişcare. Iată de ce antrenorul britanic de fitness Joe Wicks crede că, dacă vrei să slăbeşti, cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să acorzi prioritate somnului.

Joe Wicks este un antrenor de fitness britanic, autor şi personalitate media cu misiunea de a ajuta oamenii să trăiască o viaţă mai sănătoasă şi să se menţină în formă.

O alimentaţie corectă însoţită de mişcare făcută în mod regulat te menţin sănătos şi într-o formă bună, dar antrenorul britanic Joe Wicks pune accent mai mult pe odihnă. Dacă este suficientă, aceasta poate ajuta pe oricine să facă alegeri alimentare mai bune, să se mişte mai mult şi să se simtă mai puţin stresat. „Prioritatea numărul unu pentru cei care au probleme să facă mişcare sau unele legate de sănătatea mintală trebuie să fie somnul. Se vor trezi cu energia necesară pentru a face mişcare. Apoi, vor dori să ofere mâncare bună corpului lor. Este un ciclu”, a spus el.

Pofta de alimente nesănătoase creşte când eşti obosit

Un studiu efectuat în anul 2018 de oamenii de ştiinţă ai Universităţii din Arizona, SUA, a găsit o legătură între somnul insuficient şi obezitate. Cea mai mare parte dintre participanţii la cercetare au mărturist că, atunci când sunt obosiţi, poftesc mai mult la dulciuri sau la mâncare nesănătoasă, care le conferă plăcerea gustului, decât să gătească preparate sănătoase.

La ce oră merge la culcare antrenorul britanic pentru a avea energie şi a scăpa de poftele culinare?

Britanicul Joe Wicks a spus că el însuşi închide televizorul şi orice alt fel de ecran la lăsarea serii. Merge la culcare devreme, ceea ce are un impact extraordinar asupra modului în care se simte, după cum confirmă şi el. Încearcă să adoarmă la ora 21.00. Acest obicei i-a transformat complet viaţa şi i-a dat energie să facă mişcare înainte de trezirea copiilor lui, dimineaţa. Wicks a spus că somnul de la ora 21.00 l-a ajutat să-şi reducă şi consumul de junk food. Deseori poftea la mâncare nesănătoasă seara, iar acum nu mai mănâncă atât de mult. “Când eşti cu adevărat odihnit, este mult mai uşor să faci alegeri alimentare mai bune de-a lungul zilei”, susţine antrenorul.

Somnul insuficient îţi afectează sănătatea mintală şi emoţională

Dacă dormi mai bine îţi îmbunătăţeşti şi sănătatea mintală. Joe Wicks este şi un mare susţinător al exerciţiilor pentru sănătatea mintală: „Somnul este corelat cu sănătatea minţii, pentru că atunci când eşti epuizat, emoţiile tale sunt sporite. Te simţi mai stresat şi totul pare mult mai provocator”, a explicat antrenorul. După o noapte odihnitoare, ai energie să faci exerciţii fizice, ai o stare de spirit mai bună şi parcă totul pare posibil.

Citeşte şi:

Care sunt dietele cu care mulţi vor să slăbească în 2022. Mergi la sigur cu ele!

Trăieşti mai mult prin respectarea acestei reguli legate de somn. Care este intervalul orar optim pentru a adormi

Un studiu din anul 2019 al Universităţii Harvard susţine afirmaţiile antrenorului şi arată că exerciţiile fizice previn şi susţin tratarea depresiei, deci este o legătură strânsă între odihna suficientă, mişcare şi prevenirea problemelor mintale. „Este mai greu acum ca niciodată să fii activ, sănătos, motiv pentru care trebuie să ai atât multă hotărâre să faci mişcare şi să găteşti, pentru că altfel este foarte uşor să te îngraşi şi să devii vulnerabil la diverse boli”, a subliniat Wicks.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg