Eşti la dietă şi nu slăbeşti: unde greşeşti?

1 81533 original jpg jpeg

Ai început o dietă, încerci să slăbeşti, dar fără rezultat. Dormi prea puţin, sari peste mese, nu faci mişcare... toate sunt greşeli care te împiedică să ajungi la greutatea dorită.

Nu mai sări peste mese

Încerci să mănânci cât mai puţin sau pur şi simplu eşti atât de ocupată încât nu-ţi dai seama că sari, de cele mai multe ori, peste mese. Probabil, te gândeşti că o masă în minus va face bine pentru dieta ta. Greşit! Dacă vrei să slăbeşti trebuie să-ţi faci un program şi să-l respecţi. Este important să mănânci cele 3 mese principale ale zilei la orele potrivite. Specialiştii în nutriţie susţin că atunci când sari peste o masă, la urmatoarea vei fi înfometată şi nu vei mai ţine cont de porţii.

Fă mişcare

Daca nu faci mişcare, dietele, oricât de sofisticate, nu au valoare. Este recomandat să faci zilnic exerciţii fizice. Dacă ţii o dietă fără să faci sport, metabolismul tău va încetini şi va ajunge să ardă mai puţine calorii.

Odihneşte-te suficient

Odihna insuficientă duce la creşterea în greutate. Dacă dormi puţin, dezechilibrul hormonal creşte apetitul şi lipsa controlului asupra cantităţii de mâncare. Adulţii şi copiii care nu dorm suficient au un risc de obezitate cu 55%, respectiv cu 86% mai mare.

Hidratează-te

Apa te poate ajuta în curele de slăbire. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi aproximativ 500 ml (2 căni) de apă, înainte de fiecare masă, pentru a atinge mai repede senzaţia de saţietate. De asemenea, atunci când eşti deshidratată, ai o poftă mai mare de dulce.

Limitează consumul de zahăr

Consumul excesiv de zahăr poate duce la creşterea bruscă a glicemiei, care vine la pachet cu un apetit crescut. O linguriţă de zahăr are aproximativ 16 calorii. În loc de două linguriţe de zahăr în cafea sau ceai, pune doar una. Sau înlocuieşte zahărul cu un îndulcitor natural.

Consumă proteine

O alimentaţie bogată în proteine te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Alimentele bogate în proteine provoacă saţietate şi reduc apetitul. Chiar şi consumul a două ouă la micul dejun poate avea un efect benefic asupra dietei tale. De asemenea, proteinele contribuie la dezvoltarea masei musculare şi la procesul de ardere a grăsimilor.

Evită alimentele procesate

Alimentele procesate sunt, de cele mai multe ori, bogate în zahăr, sare, grăsimi adăugate şi au aport caloric mare. Mezelurile, biscuiţii, cerealele pentru micul dejun sunt doar câteva dintre produsele cu cantităţi mari de zahăr, care favorizează acumularea kilogramelor nedorite.



Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg