Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

1 79581 original jpg jpeg

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, determinând uneori chiar şi apariţia bolii secolului – cancerul, dacă sunt consumate în exces. Cea mai bună soluţie de a-ţi proteja sănătatea este moderaţia, încât nu trebuie să le excluzi total din alimentaţie.

Carnea roşie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obţinute din carne nu vor avea aceleaşi valori nutriţionale, ba dimpotrivă, pot conţine E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obţinute din carne procesată precum baconul sau crenvurşti au nitraţi şi, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roşie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parţial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziţia lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătăţeşte gustul şi creşte durata de valabilitate a produselor, însă cu un preţ prea scump plătit sănătăţii. Se pare că aceştia pot fi cauza apariţiei cancerului la sân şi a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta şi evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parţial hidrogenat.

Conservele

Din cauza unui ingredient controversat, şi anume bisfenol A (BPA), conservele cu alimentate trebuie evitate deoarece pot distruge structura ADN-ului. De asemenea, cresc riscul diabetului şi a diverselor tipuri de cancer. Poţi consuma conservele care au specificat pe etichetă că nu conţin bisfenol (BPA-free), însă nu în fiecare zi.

Murăturile

Deşi sunt gustoase şi merg consumate împreună cu preparatele preferate, consumul excesiv de murături poate duce la apariţia cancerului de stomac. Totuşi, sunt şi murături sănătoase, precum varza, care conţin probiotice necesare menţinerii sănătăţii, aşa că nu le exclude complet din dietă. Nutriţioniştii consideră că dacă vrei să dai savoare preparatelor, poţi face acest lucru folosindu-te de puterea condimentelor, care sunt foarte sănătoase. Printre cele mai recomandate se numără turmericul, scorţişoara, busuiocul, salvia, cimbru sau nucşoară.

Băuturile alcoolice

Alcoolul consumat în cantităţi moderate, ocazional nu este atât de dăunător, ci mai degrabă excesele pot creşte riscul de a dezvolta diverse tipuri de cancer (la ficat, la sân sau la colon).