Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

1 79581 original jpg jpeg

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, determinând uneori chiar şi apariţia bolii secolului – cancerul, dacă sunt consumate în exces. Cea mai bună soluţie de a-ţi proteja sănătatea este moderaţia, încât nu trebuie să le excluzi total din alimentaţie.

Carnea roşie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obţinute din carne nu vor avea aceleaşi valori nutriţionale, ba dimpotrivă, pot conţine E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obţinute din carne procesată precum baconul sau crenvurşti au nitraţi şi, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roşie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parţial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziţia lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătăţeşte gustul şi creşte durata de valabilitate a produselor, însă cu un preţ prea scump plătit sănătăţii. Se pare că aceştia pot fi cauza apariţiei cancerului la sân şi a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta şi evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parţial hidrogenat.

Conservele

Din cauza unui ingredient controversat, şi anume bisfenol A (BPA), conservele cu alimentate trebuie evitate deoarece pot distruge structura ADN-ului. De asemenea, cresc riscul diabetului şi a diverselor tipuri de cancer. Poţi consuma conservele care au specificat pe etichetă că nu conţin bisfenol (BPA-free), însă nu în fiecare zi.

Murăturile

Deşi sunt gustoase şi merg consumate împreună cu preparatele preferate, consumul excesiv de murături poate duce la apariţia cancerului de stomac. Totuşi, sunt şi murături sănătoase, precum varza, care conţin probiotice necesare menţinerii sănătăţii, aşa că nu le exclude complet din dietă. Nutriţioniştii consideră că dacă vrei să dai savoare preparatelor, poţi face acest lucru folosindu-te de puterea condimentelor, care sunt foarte sănătoase. Printre cele mai recomandate se numără turmericul, scorţişoara, busuiocul, salvia, cimbru sau nucşoară.

Băuturile alcoolice

Alcoolul consumat în cantităţi moderate, ocazional nu este atât de dăunător, ci mai degrabă excesele pot creşte riscul de a dezvolta diverse tipuri de cancer (la ficat, la sân sau la colon).



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg