Evită aceste obiceiuri din rutina somnului! Îţi afectează sănătatea!

1 71212 original jpg jpeg

Există câteva obiceiuri pe care mulţi dintre noi le adoptă înainte de a se culca, cât şi în timpul somnului, însă acestea trebuie evitate cu orice preţ, din cauză că fac mai mult rău decât bine.

Obişnuieşti să dormi machiată

Chiar dacă ajungi târziu acasă sau eşti mult prea obosită pentru a te mai demachia,nu trebuie să adormi machiată. Machiajul lăsat pe faţă pe timpul nopţii reduce nivelul colagenului din piele,ducând astfel la îmbătrânirea prematură a pielii. În plus,fondul de ten şi pudra închid porii,cauzând astfel apariţia acneei.   

Dormi cu o lumină de veghe

Mulţi dintre noi aleg să ţină aprinsă o lampă pe timpul nopţii,însă studiile medicale arată că acest obicei este nociv. Chiar dacă lumina de veghe nu este intensă,aceasta afectează calitatea somnului şi poate duce chiar la acumularea kilogramelor în plus,din cauză că hormonul stresului funcţionează şi pe timp de noapte,când lumina este aprinsă.

Mănânci înainte de a te culca

Chit că iei o mică gustare,alimentele consumate la ore târzii sau chiar înainte de a te culca afectează procesul digestiv,cât şi calitatea somnului.

Dormi cu părul prins strâns

Dacă îţi prinzi părul într-o coadă sau într-un coc,rişti să-ţi afectezi podoaba capilară,din cauză că elasticul se freacă de păr şi îl deteriorează. În timp,acest obicei poate duce la apariţia alopeciei-cădere excesivă a părului.